Zo voorkom je problemen met een pelletkachel

Bij veel winkels en webshops, zoals elite-fire.be, is het aanbod van pelletkachels erg breed. Om een goede kachel te vinden, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. En ook om toekomstige problemen te voorkomen, moet je je goed laten informeren en adviseren. Het is belangrijk dat de installatie goed wordt uitgevoerd en dat de kachel goed wordt onderhouden. In deze blog leggen we je uit hoe je problemen met een pelletkachel kunt voorkomen en tegengaan.

De kwaliteit
Problemen met een pelletkachel zijn absoluut geen pretje. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van brand. Daarom is het goed om een pelletkachel van goede kwaliteit te hebben. Haal de pelletkachel bij een bedrijf met goede naamsbekendheid en veel reviews. Op die manier weet je bijna zeker dat je goed zit. Kachels die weinig problemen zullen veroorzaken zijn onder andere de Animo, Nordic Fire en MCZ pelletkachel. Deze merken zijn van goede kwaliteit en dat is precies wat je nodig hebt.

De installatie
De installatie is de belangrijkste gebeurtenis na de aanschaf van een pelletkachel. Dit is het moment waarbij de kachel in huis wordt aangesloten. Het is belangrijk om de kachel altijd door een erkende installateur te laten installeren. Deze weet namelijk van de regelgeving en weet hoe een pelletkachel werkt; het is een professional. Zorg er ook voor dat je voldoet aan de veiligheidseisen, zoals brandveiligheid. Hier kun je ook naar kijken met de installateur. Hij kan je direct informatie en advies geven over wat er moet gebeuren.

Het onderhoud
Om de pelletkachel goed te laten werken is het van belang om deze te onderhouden. Maak na gebruik het branderbakje en de aslade leeg en maak de pelletkachel goed schoon. Een handig hulpmiddel hiervoor is een aszuiger. Wacht uiteraard wel tot de pelletkachel is afgekoeld! Voor groot onderhoud is het slim om een specialist te laten komen. Groot onderhoud is ongeveer een keer per jaar nodig.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*