Zo richt je je keuken efficiënt in

De keuken is een hele belangrijke plek in een huis. Het is daarom ook belangrijk dat deze er goed en verzorgd uitziet. Soms kan het lastig zijn om je keuken op een efficiënte manier in te richten, helemaal als je keuken niet al te groot is. Wij vertellen je hoe je dit het beste doet.

Een kleine keuken

Het hebben van een kleine keuken klinkt niet ideaal, omdat je misschien niet al je spullen kwijt kan. Gelukkig hebben wij een aantal hele handige tips om je keuken efficiënt in te richten. Hierdoor ziet het er niet alleen opgeruimd en netjes uit, maar oogt je keuken ook groter.

Kleine apparaten

Tegenwoordig heb je de apparaten die je normaal gesproken zou kopen ook in kleiner formaat. Zo heb je bijvoorbeeld een klein koffiezetapparaat wat je goed kwijt kan in een kleine keuken. Koop een blik waar je je koffiebonen indoet, bijvoorbeeld heerlijke Illy koffiebonen en je bespaart een hoop ruimte.

Lades

Iets waar je veel in kwijt kan zijn lades, denk aan bestek, borden, glazen, kruiden of andere voedselwaren. Lades kennen we voornamelijk horizontaal, maar soms blijft er een verticaal stukje ruimte over tussen twee lades. Hier kan je mooi een verticale lade maken, om het een en ander in op te bergen.

Afdekking gasfornuis

Door je gasfornuis af te dekken wanneer je deze niet gebruikt, kan je hier ook weer spullen op kwijt. Ook kan je het gebruiken als extra werkruimte, om bijvoorbeeld eten op klaar te maken.

Optische illusies

Er zijn ook een aantal dingen die het alleen doen lijken of je keuken groter is dan hij daadwerkelijk is. Als je je keuken bijvoorbeeld wit schildert, oogt hij veel ruimer. Ook grote ramen of betonnen muren doen veel goeds voor de ruimte.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*