Zo kun je het beste kruiden in de keuken organiseren

Hoe opgeruimd iemand zijn keuken ook iets, de voorraad kruiden is bij de meeste mensen rommelig. Vaak staan ze op een plankje allemaal door elkaar waardoor je geen overzicht meer hebt. Potjes verdwijnen achter in de kast en je vergeet dat je ze hebt. Zo heb je al snel meerdere potjes met dezelfde specerijen staan. Zonde! Om dit te voorkomen gingen we op zoek naar handige, maar ook leuke manieren om je kruiden te organiseren.

 1. Kruidenrek
  Een ideale oplossing voor iedereen die een kant en klare oplossing zoekt. Er zijn veel verschillende kruidenrekjes te koop waarin bijpassende potjes passen. Zo kan je gemakkelijk je kruiden overbrengen in de passende potjes. Een kruidenrekje kan je ook vaak op het aanrecht laten staan. Naast dat je er dan makkelijk bij kunt is het kleurrijke geheel ook meteen een toevoeging aan je interieur. Vooral paprikapoeder, kerrie of kurkuma van De Kurkuma Specialist heeft een prachtige kleur.
 2. Magnetische potjes
  Er zijn veel magnetische kruidenpotjes te koop. Zo kan je deze aan een magneetbord of een speciale magneetstrip bevestigen. Zo kan je op een speelse manier je kruiden opbergen. Dit is een handige manier wanneer je niet veel ruimte hebt in je keukenkastjes of lades.
 3. Krijt
  Veel kruiden lijken op elkaar. Het is daarom wel handig wanneer je andere potjes gebruikt, dat je erop kunt schrijven wat de inhoud bevat. Een leuk idee vinden wij krijtstickers of krijtverf. Verf bijvoorbeeld de deksels van je potjes met krijtverf en schrijf daarop wat er in zit. Zo kan je je potjes netjes opbergen in een lade.
 4. Doorzichtige deksels
  Ben jij een kruidenkenner en zie jij in een ogenblik welke kruiden er in een potje zit? Dan zijn kruidenpotjes met een doorzichtige deksel een prachtige manier om je kruiden overzichtelijk op te bergen. Zet deze potjes in een lade. Zo blijft alles netjes opgeruimd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*