Winteravonden buiten doorbrengen: zo kies jij de juiste terrasverwarmer!

De winter is weer in volle gang. Dit betekent niet dat je de avonden vanaf nu binnenshuis door moet brengen. Ook in de winteravonden kun je met jouw favoriete personen de avond buiten doorbrengen. Urenlang spelletjes spelen onder het genot van een lekker drankje in de buitenlucht: het doet de mens goed. Daarnaast heeft frisse lucht een positieve invloed op de werking van je hersenen, waardoor je concentratievermogen verbetert. Om te zorgen dat je het niet koud krijgt, kun je een terrasheater aanschaffen. Een terrasverwarmer maakt het mogelijk om je avonden lekker knus en warm door te brengen. Welke terrasverwarmer het beste bij je past, ligt aan je situatie. Op naar gezellige en warme avonden!

Welk type terrasverwarmer kies je?

Een elektrische terrasverwarmer

Het voordeel van een elektrische terrasverwarmer is dat hij direct veel warmte afgeeft. Je steekt de stekker in het stopcontact en geniet meteen van heerlijke warmte. Doordat deze heaters geen warmte produceren door verbranding zijn ze ook geschikt voor gebruik in een schuur en een garage. Ben je van plan jouw terras te verwarmen met een heater op elektriciteit, zorg er dan voor dat er altijd een stopcontact in de buurt is. Houd tijdens je keuze rekening met waar je de terrasverwarmer gaat plaatsen. Het bereik van een terrasverwarmer kan op een open terras wat lager liggen dan op een besloten terras. 

Een terrasverwarmer op gas

Heb jij een groter oppervlak dat je wilt verwarmen? Dan is een terrasverwarmer op gas een goede keuze. Vanwege de kracht waarover deze heater beschikt, verwarmt hij eenvoudig een groot terras. Doordat je niet afhankelijk bent van elektriciteit plaats je hem waar je maar wilt. Houd hierbij wel rekening met de kosten die bij een gas terrasverwarmer wat hoger liggen dan bij een elektrische terrasverwarmer. Ook is een gas terrasverwarmer geschikt voor de meer beschutte terrassen, omdat de warmte verwaaid op een open terras. Een groot voordeel van een flameheater: de zichtbare vlam zorgt voor een knusse sfeer en gezelligheid. Spelletje en kaarsje erbij en jouw avond is compleet.

Waar plaats je de terrasverwarmer?

Een hangende terrasheater 

Een hangende terrasverwarmer is handig als je een kleine ruimte wil verwarmen. Daarnaast neemt hij weinig plek in beslag, waardoor hij niet extreem aanwezig is in de ruimte. Hang deze heater eenvoudig aan het plafond, de muur of onder een parasol. Bepaal van tevoren hoe groot oppervlak jij wil verwarmen en stem jouw heater hierop af. Tegenwoordig komen deze terrasverwarmers in luxe designs, waardoor het een aanwinst is voor je interieur.  

Tip: Warmte van voren wordt vaak het fijnste gevonden. Hang de terrasverwarmer zo op dat de warmte richting je gezicht straalt als je de mogelijkheid hebt. Denk maar aan de zon in je gezicht. Heerlijk toch?

Een staande terrasverwarmer

In tegenstelling tot een hangende heater verplaats je een staande terrasverwarmer eenvoudig. Hierdoor kun je op verschillende plekken in je tuin genieten van heerlijke warmte. Een staande terrasverwarmer is krachtiger dan een hangende, en verwarmt hiermee een groter oppervlak. Dit maakt hem ook ideaal om te gebruiken met een feestje. Let ook hierbij goed op de ruimte die je gaat verwarmen. Voor een (half) open terras is een staande terrasverwarmer op elektriciteit aan te raden en voor een meer beschutte ruimte kies je uit zowel een gas terrasverwarmer als een elektrische terrasverwarmer. 

Je weet nu waar je op kunt letten bij het maken van een keuze voor een terrasverwarmer. Kies je de terrasverwarmer die het beste bij jouw tuin of balkon past, dan zit je er ook in de winter lekker warm bij. Geniet samen van de heerlijke warmte! 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*