Welke vloer is het meest geschikt voor de keuken?

Wanneer je je huis aan het inrichten bent, kun je de meeste beslissingen maken op basis van je smaak en favoriete woonstijl. Er zijn echter een aantal onderdelen waarbij de functie wel net zo belangrijk is, of zelfs belangrijker is. De vloer in de keuken is daar een van. Naast dat hij mooi bij je woonstijl moet staan, is het handig dat hij tegen jouw gebruik kan. Dit zijn vijf punten waar je je vloerkeuze op kunt baseren.

Vochtbestendig

Om lang van je vloer te kunnen genieten, is het in de keuken wel belangrijk dat de vloer tegen vocht kan. Dit is namelijk de plek waar de meeste drankjes vallen en het meeste water rond vliegt. Het risico is het grootst in de keuken, ook voor mensen die niet zo snel iets laten vallen. Je kunt daarom het beste voor een tegelvloer of vinyl vloer kiezen voor in de keuken. Deze vloeren krimpen, vlekken en bobbelen niet. Ze kunnen echter wel glad worden als ze nat zijn. Je kunt ook voor laminaat gaan die geschikt is voor grote vochtbelasting.

Schoonmaken

In de meeste keukens ligt geregeld, per ongeluk, eten op de grond. Meestal valt er een klein blokje van de groente of spettert de saus alle kanten op. Neem daarom een vloer die gemakkelijk schoon te maken is. Met een glad oppervlak haal je zo even een nat doekje erover om een vlek schoon te maken.

Duurzaam

In een keuken wordt veel bewogen en gelopen, zeker als je een woonkeuken hebt waar je echt veel tijd door brengt en stoelen heen en weer worden geschoven. Ook wanneer er glazen of borden op de grond vallen is het fijn dat je vloer daar wel tegen kan. Een tegelvloer is hiervoor ideaal. Deze krassen namelijk niet snel en kunnen tegen een stootje. Ook een laminaatvloer kan goed tegen een stootje, echter wanneer deze beschadigd is, zul je dat wel blijven zien ondanks dat je met een reparatie set de schade een beetje kunt wegwerken.

Ruimtelijke keuken

De meeste keukens zijn smal en lang. Door een lichte vloer te kiezen maak je de keuken ruimtelijker. Daarnaast is het goed om een laminaat bijvoorbeeld in de breedte te leggen om de keuken optisch breder te laten lijken. Werk in een kleine keuken ook met grote vlakken zodat de keuken niet al te vol lijkt. In een grote keuken kun je wel voor een donkere kleur of meer patronen gaan, ondanks dat een ruimte hier optisch kleiner van wordt.

Passen bij de woonstijl

Wanneer je je keuze hebt gemaakt, is het wel goed om te kijken naar de rest van de woning. Door de vloer te kiezen die goed bij de rest van het huis past, maak je van je huis een geheel. Je kunt met laminaat veel kanten op. Je kunt laminaat met tegelstructuur, houtstructuur en in nog veel meer stijlen kopen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*