Wat voor soort schuld kunnen deurwaarders incasseren? 

Deurwaarders innen niet alle soorten schulden. Houd er dus rekening mee dat wanneer je een deurwaarderskantoor bezoekt, er een soort schuld is die zij incasseren. Gerechtsdeurwaarders kunnen echter bijna alle soorten schulden die je aan particulieren of bedrijven uitleent incasseren. Andere soorten schulden die door een deurwaarder kunnen worden geïnd zijn: achterstallige gemeentelijke belastingen, achterstallige alimentatie voor kinderen, parkeerboetes uitgevaardigd door de lokale overheid, geld verschuldigd door de douane, verzekeringen of belastingkredieten, geld verschuldigd aan HM inkomsten en douane, inclusief belasting. 

Wie is een incassobureau? 

Rechtstreeks vanuit een gerechtsdeurwaarderskantoor kan namens jou een gerechtelijk bevel naar de debiteuren worden gestuurd. Deurwaarders zijn dus superieur aan incassobureaus omdat ze een gerechtelijk bevel kunnen sturen. Anderzijds is een incassobureau iemand die namens een incassobureau schulden incasseert. Ze kunnen ook worden aangeduid als veldagenten en verzamelaars aan de deur. Dus als je een klant hebt die je als ondernemer verschuldigd is, kun je een deurwaarder of een incassobureau inschakelen om je schuld te innen. 

Wanneer kan een deurwaarder of incassobureau een schuld innen? 

Volgens de wet mag een gerechtsdeurwaarder pas na een gerechtelijk bevel schulden innen of beslag leggen op goederen. Ofwel van een magistraat, een districtsrechtbank en een hooggerechtshof. Het type rechtbank dat het bevel uitvaardigt, hangt af van het soort schuld. Het is raadzaam om de hulp van een deurwaarder in te roepen als een debiteur niet reageert of niet meewerkt aan het terugbetalen van zijn schuld. Anderzijds werkt een incassobureau in opdracht van je incassobureau of een intern incassoteam. Een incassobureau kan schulden van je kopen. De meeste incassobureaus kopen schuld in als je klant al heel lang in gebreke blijft met betalen. Een incassobureau helpt je zeker graag bij het incasseren van je vordering. Het is dus altijd slim om een expert in te schakelen als een klant je geld is verschuldigd.  

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*