Waarom je stapelblokken moet gebruiken in je tuin

Droom je van een strakke en moderne tuin dan is het aan te raden om stapelblokken te gaan gebruiken. Je kunt met stapelblokken namelijk heel eenvoudig trendy bloembakken, verhoogde borders en afscheidingen creëren. Dat betekent dus dat je een hele mooie en modieuze tuin kunt maken met stapelblokken. De combinaties zijn letterlijk eindeloos.

Wat is het effect van stapelblokken in je tuin?

Je creëert met stapelblokken in je tuin meer diepte. Breng je bijvoorbeeld een verhoogde border in je tuin dat geeft dat optisch een stuk meer perspectief en daarom ook meer diepte. Je krijgt veel meer karakter in je tuin en dat is wat je wilt. De laatste jaren zijn constructies met stapelblokken weer helemaal populair en trendy en zie je terug in de laatste tuintrends. Maar het plaatsen van stapelblokken geeft je niet alleen meer diepte in je tuin. Het geeft namelijk ook nog eens een veel strakker uiterlijk. Een ideale combinatie is grote betontegels combineren met kleine stapelblokken. Je zult versteld staan hoe mooi dat is.

Is een stapelblok hetzelfde als een muurelement?

In de praktijk worden de termen muurelement en stapelblok door elkaar gebruikt. Ze hebben gewoon dezelfde betekenis. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel stapelblokken te koop. Zo heb je bijvoorbeeld getrommelde, gekloofde en strakke stapelblokken. Deze varianten van stapelblokken zijn allemaal verkrijgbaar in diverse soorten afmetingen en kleuren. 

Een verhoogd border

Met stapelblokken kun je heel eenvoudig een verhoogd border maken in je tuin. Deze verhoogde borders zijn heel goed toepasbaar om je planten in je tuin een goed plekje te geven. Het heeft namelijk een geweldig effect om je planten iets over de borderrand te laten groeien. Daarnaast kun je de borderbak heel goed vullen met grind of split. Dit zorgt er mede voor dat het effect van de stapelblokken worden versterkt in je tuin.

Een bloembak met stapelblokken

Je kunt een muurelement ook gebruiken als een grote bloembak. Zo kun je je bloemen en planten nog beter uitlichten. Met muurelementen creëer je een strakke grote bloembak waardoor je tuin een hele mooi moderne en luxe uitstraling krijgt. 

Een stapelblok gebruiken als opsluitbanden

Stapelblokken zijn heel multifunctioneel en je kunt ze zelfs gebruiken als opsluitbanden. Het voordeel van stapelblokken ten opzichte van opsluitbanden is dat ze een meer sierlijk uiterlijk hebben. Nadeel van stapelblokken ten opzicht van opsluitbanden is dat stapelblokken minder belast kunnen worden. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*