Waar sla ik mijn wijn op?

De beste plek om wijn in op te slaan is eigenlijk in de kelder. Juist omdat dit doorgaans een plek is waar de temperatuur constant is en iets koeler dan in de woonkamer of keuken. Schommelingen van de temperatuur zorgen voor een mindere kwaliteit van de wijn. Daarnaast is het donker in de kelder, aangezien Uv-licht de wijn snel kan laten verouderen. Tegenwoordig kun je online betaalbare Budget wijnen vinden van de beste kwaliteit. Aan huis geleverd, ideaal!

Maar ik heb geen kelder

Indien je geen kelder hebt, maar wel een voorraadkast die afgesloten kan worden is dit een mooie plek om wijn op te bergen. Indien je een hogere omloopsnelheid hebt van de wijn, oftewel meerdere keren per week trek je wel een fles wijn open, is het geen probleem om de wijn in de woonkamer of keuken te plaatsen. Indien het gaat om witte wijn, is het van belang dat je een dag voordat je de wijn wilt nuttigen deze alvast in de koelkast bewaart, zodat hij langzaam op de juiste temperatuur kan komen.

Liggend bewaren bij een kurkfles

Indien de fles is voorzien van een klassieke kurk, is het belangrijk dat de fles liggend bewaard wordt. Dit voorkomt dat de kurk uitdroogt en dat bij het openen de kurk afbrokkelt. Tegenwoordig zien we steeds meer de schroefdop flessen. Bij een schroefdop fles is het niet noodzakelijk dat de wijn liggend wordt bewaard, dit kan prima staand.

Geen trillingen en luchtvochtigheid

Belangrijk is dat de wijn zo min mogelijk trilling krijgt (bijvoorbeeld door een wasmachine die dichtbij staat). Zo blijft de kwaliteit beter behouden en veroudering tegengegaan. Indien je een kelder hebt met hoge luchtvochtigheid is het raadzaam de flessen in keukenfolie te wikkelen. Dit voorkomt dat de etiketten gaan schimmelen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*