Volg de badkamertrends van 2022

Vaak eindig én begin je een dag er: in de badkamer. Even de dag lekker van je afwassen, of juist een ochtend fris en fruitig beginnen. Volg jij graag de laatste trends? Dan kan dit best lastig zijn zodra het aankomt op je badkamer. Elk jaar alles opnieuw laten betegelen is niet zomaar gedaan natuurlijk. Naast veel tijd, kost dit ongekend veel geld. Je kunt echter ook met kleinere ingrepen jouw badkamer helemaal anno 2022 maken. Hoe? Lees het hier.

Eigen smaak ontdekken

Voordat we laten zien hoe je makkelijk hier en daar wat aanpast, is het goed te weten welke trends je allemaal kunt volgen om een badkamer te hebben die weer helemaal aan het hedendaagse beeld voldoet. Daarnaast is het essentieel om te weten wat bij jou past. Om inzicht in je eigen smaak te krijgen, kun je een aantal dingen doen. Een moodboard maken is naast een leuk ook een effectief idee. Bekijk daarvoor catalogussen, surf over het internet en ga langs bij winkels met je camera in de hand. Zo kom je erachter wat jij mooi vindt én wat binnen je budget past. 

Zwart wordt veel gekozen

Tijd voor de trends! Zwart is dé kleur van het moment. Niet alleen in je garderobe, maar ook in je badkamer! Badkamermeubelen, wastafels en een zwarte regendouche doen het goed in 2022. Combineer zwart met een aantal andere kleuren om je badkamer net dat beetje extra te geven, zoals af te wisselen met rvs kranen.

Andere trends voor badmeubelen

Trends op het gebied van meubels en kasten in je badkamer zijn nogal verschillend. Ben je vooral op zoek naar een veelzijdige meubel set met kastjes én spiegels, dan zijn de nieuwste trends voor 2022 hetgeen wat je zoekt! Badkamermeubelen worden vaak gekozen als set inclusief bijvoorbeeld solid surface wastafels, spiegels en kastjes. De meubels worden vaak geplaatst tegen een muur waar je ook de bevestigingspunten voor vindt om allerlei soorten wastafelkranen te bevestigen. Badmeubelen zijn er in vele soorten en maten, met verschillende kleuren en motieven. Kies je voor een rustige look, dan zijn donkere meubels vaak een goede optie. Wit wordt daarentegen vaak gebruikt voor de muren of de vloer.

Wastafels blijven populair

Een wastafel is één van de meest essentiële onderdelen van je badkamer, en daarom zijn er ook vele verschillende modellen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld ook een zwarte wastafelkraan kiezen. Badkamers die het best presteren als je ze modern wilt aankleden, hebben vaak wastafels met een strak design en meestal een lange grote spiegel. Badmeubelen zonder spiegels worden ook wel gekozen om de badkamer weer wat ruimer te laten voelen, als je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt. Badmeubelen met een wastafel in de hoek zijn ook populair. Heb je niet veel ruimte? Kies dan voor een badmeubel met één of meerdere waskommen. Hoe je badkamer er uiteindelijk uit gaat zien, hangt helemaal van je eigen smaak af. Hopelijk helpen deze tips je een eind opweg. Succes en geniet van jouw hippere badkamer.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*