Verschillende soorten handdoeken die je moet kennen

Er zijn talloze soorten en merken handdoeken verkrijgbaar. Je kunt de handdoek selecteren op basis van het doel. Het kiezen van de handdoek op basis van de functie biedt je een bevredigend resultaat. Voorbeelden van handdoeksoorten zijn Walra badhanddoeken, sporthanddoeken, theedoeken, spahanddoeken en gezichtshanddoeken. Bovendien kunnen handdoeken worden ingedeeld op basis van hun materialen. Je kunt kiezen voor handdoeken van katoen, bamboe, microvezel, linnen of een mix van katoen en polyester. Elk materiaal heeft een ander niveau van droogsnelheid, absorptievermogen, zachtheid en gewicht. Je kunt dus een handdoek kiezen die goed kan absorberen en snel droogt.

Het verschil tussen badhanddoek en badlaken

Badhanddoeken zijn anders dan badlakens. Een badhanddoek heeft een middelgroot formaat. Gemiddeld is de afmeting van een badhanddoek 28 x 55 inch. De functie van een badhanddoek is om je lichaam op te drogen na het nemen van een bad. Aangezien het doel van het gebruik van deze handdoek is om je lichaam uit het water op te drogen, moet je materiaal kiezen met een hoog absorptievermogen. De beste materialen die je kunt selecteren, zijn bamboe, biologisch katoen, linnen en een mix van katoen en polyester. Bovendien is een badlaken groter dan een badhanddoek. Deze handdoek kan het lichaam van de volwassene wikkelen. Het beste materiaal voor badlakens is katoen. Dit materiaal kan namelijk goed water opnemen en snel opdrogen. Zo is deze handdoek klaar voor gebruik bij de volgende douchebeurt.

De kenmerken van handdoekmaterialen

Zoals eerder vermeld zijn er verschillende materialen om een ​​handdoek te maken. Katoen is het meest populaire materiaal voor handdoeken. Biologisch katoen is ademend en zeer absorberend. Bovendien is de bamboe handdoek premium en duurder. Deze luxe handdoek is zacht en zeer absorberend. Als je vervolgens op zoek bent naar een duurzame handdoek, kun je een handdoek van een katoen-polyestermix kiezen. Deze handdoek vervaagt niet en gaat lang mee. Het katoen-polyestermengsel wordt meestal gemaakt voor hand- en badhanddoeken. Een microfiber handdoek is ook aan te raden om te kiezen. Deze handdoek is dun en lichtgewicht. Microvezeldoeken kunnen snel drogen en hebben een compacte textuur. Nu kun je de juiste handdoek kiezen door rekening te houden met het absorptievermogen, de zachtheid en de droogsnelheid.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*