Tips bij het vervangen van een systeemplafond

Ben jij van plan om binnenkort een systeemplafond te vervangen? Misschien zijn een aantal plafondplaten gebroken, heb je last van waterschade of zijn er andere situaties voorgevallen waardoor het plafond beschadigd is. Je wil natuurlijk dat het plafond er netjes uitziet maar dat het niet te duur is. Hieronder vind je een aantal tips bij het vervangen van een systeemplafond.

Tip 1: Meten is weten

Start met het berekenen van het plafond oppervlak. Zo weet je hoeveel plafondplaten je nodig hebt waardoor je kosten kan besparen. Veel mensen bestellen vaak een aantal dozen en kijken hoeveel ze nodig hebben. Door exact uit te rekenen wat je nodig hebt houd je de kosten zo laag mogelijk. Het is altijd wel aan te raden om een paar extra platen te bestellen omdat er altijd platen zijn die kapot gaan of beschadig raken.

Tip 2: Plafondplaten van Rockfon

Rockfon is één van de grotere namen in de wereld van systeemplafonds. De akoestische plafondplaten van Rockfon zijn gemaakt van steenwol en staan bekend om hun goede kwaliteit. Ze zijn uitgerust met vlies waardoor ze in bijna alle ruimtes toepasbaar zijn. Naast deze voordelen is het plafond ook erg duurzaam aangezien de platen van recyclet materiaal zijn gemaakt. De platen gaan ook verspreiding van brand tegen. Met een Rockfon systeemplafond ben je verzekerd van een prachtig resultaat.

Tip 3: Vervang alleen de plafondplaten en maak het systeemraster schoon

Dit is een goede mogelijkheid als je geld wilt besparen. Het is aan te raden om het systeemraster schoon te maken met normaal schoonmaakmiddel. In sommige gevallen is het moeilijk om het raster nog schoon te maken. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Misschien is er wel in de ruimte gerookt of zijn er andere oorzaken die ervoor zorgen dat het systeem raster niet helemaal schoon wordt. In dat geval kan je het beste het hele systeemraster vervangen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*