Tijd voor een opfrisbeurt van de tuin!

De zon staat steeds iets vaker aan de (blauwe!) lucht, de vogeltjes beginnen steeds meer en harder te fluiten en de temperaturen worden zachter… Iets waar menig Nederlander al tijden (en al helemaal na de feestdagen) op zit te wachten; de lente is voelbaar in aantocht! En om daar optimaal van te kunnen profiteren en met veel plezier heerlijke uren in de tuin te kunnen vertoeven tijdens de lente, is het tijd om de tuin een opfrisbeurt te geven! Het perfecte klusje op een zaterdagmiddag met een zacht zonnetje op de rug; we geven je graag een aantal ideale tips voor een opfrisbeurt van jouw tuin! 

Groen moet je (weg) doen! 

Tijdens de winter is er geen houden meer aan; het lijkt wel alsof alles in jouw tuin een groene aanslag heeft gekregen. Deze groene aanslag (en mos) ontstaan vooral op plekken die snel nat worden. Op het meubilair, op de patio; overal! Is de lente in aantocht? Wordt het toch echt tijd om deze groene aanslag weer te verwijderen. Dit kan je heel gemakkelijk doen door aanslagreiniger aan te schaffen en hiermee te werk te gaan! 

Nieuwe zithoek?

Wil je helemaal een frisse wind door jouw achter- of voortuin? Dan is het aanschaffen van nieuwe tuinmeubels wellicht een goed idee! Je hebt uiteraard veel verschillende mogelijkheden tot het aanschaffen van nieuwe banken, of volledige loungesets. Kijk bijvoorbeeld eens op een tweedehands website, zoals Marktplaats, of ga langs een outlet. Maar vergeet niet; goedkoop is duurkoop! Soms is het juist goed om iets meer te investeren, zodat je bijvoorbeeld meerdere zomerseizoenen kan genieten van jouw nieuwe tuinmeubilair! 

Doei onkruid! 

Ten derde, én een verstandige tip; verwijder het onkruid in jouw tuin! Onkruid groeit op de warmere dagen namelijk een stukje harder, en als je dit niet vroegtijdig verwijderd bestaat de kans dat het onkruid gedurende de lente en zomer jouw hele tuin doortrekt; zit je helemaal niet op te wachten… Straks ben je op een warme zomerdag bezig met het onkruid verwijderen, terwijl je dit allang geregeld had kunnen hebben op een minder warme dag (en dus zonder zweetoksels!). 

Maak je tuin vogel klaar! 

Last but not least; klaar om de leukste vogels weer te mogen ontvangen in jouw tuin? Zorg er dan voor dat je tuin een ware uitnodiging is voor de vrolijke tjirpers! Maak de vogelhuisjes gereed en fix het voer voor de vogeltjes.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*