Spaanse en Nederlandse interieurs: het verschil

Het verschil tussen een Spaans en Nederlandse inrichting is duidelijk zichtbaar wanneer je de twee stijlen met elkaar vergelijkt. Spaans interieur is vaak donker en sfeervol, terwijl het Nederlandse interieur licht en rustig is. Een ander verschil is dat er in een Spaans interieur vaak veel kleuren en patronen worden gebruikt, terwijl het Nederlandse interieur een rustige en eenvoudige uitstraling heeft.

Niet alleen maar verschillen

Toch zijn er ook overeenkomsten tussen de twee stijlen en dit zal iedere Spaanse makelaar kunnen beamen. Zo vertelde een bevriende Nederlandse makelaar Moraira ons dat beide stijlen elegant en verfijnd zijn. Ook is er in beide stijlen veel aandacht besteed aan de details. Een andere overeenkomst is dat beide stijlen erg functioneel zijn. Zo is bijvoorbeeld het gebruik van ruimte in beide stijlen erg goed doordacht.

Exterieur

Als je kijkt naar het exterieur van een Spaans huis, zie je vaak een prachtig onderhouden tuin met een terras of patio. In een Nederlandse tuin is het belangrijk dat alles netjes en opgeruimd is. Een ander verschil is dat een Spaans huis vaak een hogere entree heeft dan een Nederlands huis. Dit is omdat in Spanje de zonnige dagen vaak erg heet zijn, en daardoor is het fijn om een hoge entree te hebben die je beschermt tegen de zon.

Interieur

In een Spaans huis is de woonkamer vaak een donkere en sfeervolle ruimte. Dit komt doordat de muren vaak donkergekleurd zijn en er veel houten meubels en accessoires in de kamer staan. In een Nederlands interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van meer licht óf wordt er juist een contrast gerealiseerd op enkele meubels in het interieur of exterieur extra te benadrukken.

Integreer in het in je eigen (Spaanse) woning

Woon je zowel in Nederland als in Spanje en wil je in beide gevallen kunnen rekenen een Spaans interieur dan is het natuurlijk geen enkel probleem om je Nederlandse woning te voorzien van een Spaans interieur. Probeer in dit geval dan ook zeker gebruik te maken van je eigen ervaringen en vergeet natuurlijk niet om er je eigen draai aan te geven. In dit geval verwachten wij dan ook zeker dat het helemaal goed gaat komen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*