Overweeg je een cinewall aan te schaffen? Wij beantwoorden de belangrijkste vragen

Hypes komen en gaan, maar trends zijn er om te blijven. Wij zijn ervan overtuigd dat de cinewall een trend is waar we voorlopig nog niet vanaf zijn. De kans is groot dat je een cinewall al eens voorbij hebt zien komen op een ander blog, in een magazine, of in een woonprogramma. De kans is minstens zo groot dat je op dat moment dacht: dat wil ik ook! Logisch, want een cinewall is prachtig en verhandert je saaie kamer in de sfeervolste ruimte in huis. Desalniettemin begrijpen we het als je nog met vragen zit. Wat is het precies, hoe werkt het en wat kost het? Lees verder en krijg antwoord op al je prangende vragen!

Wat is een cinewall?

Laten we beginnen bij het begin door de vraag te beantwoorden wat een cinewall nou eigenlijk is? De term is een samenvoeging van de woorden ‘cinema’ en ‘wall’, wat respectievelijk ‘bioscoop’ en ‘muur’ betekent. Een cinewall is dus een bioscoopmuur! Maar laat je niet misleiden door deze term, hij zegt namelijk niks over een heel essentieel onderdeel: de haard. Een cinewall is een muurdeel dat een televisie met haard combineert. Zo heb je dus de sfeer van het vuur met het vermaak van tv in één. 

De exacte afmetingen hangen af van het type tv en haard dat je kiest. Ook zijn er zat mogelijkheden in afwerking en materialen. Toch hebben alle cinewalls één ding gemeen: ze zijn mega chic. Een cinewall in de kamer geeft gelijk een luxe hotel vibe aan de ruimte. Hou je daar van? Wacht dan niet langer en plaats een cinewall (of laat hem plaatsen natuurlijk).

Wat voor soort haard plaats je in een cinewall?

Vuur onder m’n nieuwe 8k oled tv, gaat dat wel goed? Terechte vraag. Het plaatsen van een ouderwetse houthaard onder je moderne televisie is in vrijwel alle gevallen geen goed plan. Wil je het wel, dan krijg je een grote lompe constructie die de luxe sfeer geen goed doet. 

Een bio-ethanol haard gebruiken kan een goed alternatief zijn. Doordat je geen blokke hout in de fik steekt maar gebruik maakt van een gecontroleerde brander komt er veel minder hitte vrij. Maar vergis je niet, ook een bio-ethanol haard kan heel heet worden. Er dient dus evengoed voldoende afstand tussen de haard en tv te zitten, en de juiste brandwerende materialen moeten worden geplaatst. 

Liever geen vlammen in de buurt van je flatscreen? Kies dan voor een elektrische haard in je cinewall. Hoewel elektrische haarden ook hitte kunnen afgeven, zit op de meeste modellen een functie om hier geen gebruik van te maken. De haard is dan puur voor het visuele aspect en je televisie loopt geen risico om weg te smelten. Ideaal!

Waar koop je een cinewall?

Genoeg opties dus! Maar waar koop je nou zo’n ding? Allereerst is het natuurlijk goed om om te merken dat een cinewall doorgaans geen kant en klaar product is. Het hangt immers van je wensen en woonsituatie af. Een cinewall is maatwerk, maar er zijn gelukkig bedrijven die dit graag voor je uithanden nemen. Haardcenter is zo’n partij die cinewalls ontwerpt en plaatst, inclusief de haard naar wens. Ons advies is dan ook om niet zelf te gaan knutselen maar een specialist het werk te laten doen. Zo weet je zeker dat je straks heerlijk kunt genieten van een strakke en veilige cinewall. Zie je het al voor je?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*