Moet je rode wijn drinken?

Vóór het begin van de jaren 90 werd elke vorm van alcohol als slecht voor menselijke consumptie beschouwd, maar de laatste tijd is het een feit dat het drinken van rode wijn het lichaam meer ten goede komt dan we ons ooit kunnen voorstellen. Er zijn talloze wetenschappelijke onderzoeken die hebben aangetoond dat droge rode wijn misschien wel de alcoholische drank is die je zou moeten drinken, ongeacht je leeftijd. Natuurlijk mag iedereen die ouder is dan 18 jaar in de meeste landen wettelijk alcohol drinken. Er wordt echter gezegd dat wijn met mate moeten worden gedronken. Ook al hebben ze tal van voordelen, te veel ervan kan meer kwaad dan goed doen.

Waar wordt rode wijn van gemaakt?

Volgens sommige gezondheidswerkers heeft rode wijn waarschijnlijk veel meer voordelen dan welke andere soort alcohol dan ook. Dit komt omdat er verschillende heilzame stoffen in wijn zitten. Een daarvan is polyfenol-antioxidanten. Dit is een natuurlijke chemische stof die stress in je lichaam kan helpen bestrijden. Andere heilzame stoffen zijn resveratrol en flavonoïden. Vooral resveratol komt uit de schil van druiven. Deze schillen blijven tijdens het fermentatieproces in de wijninhoud.

Rode wijnen verbeteren de gezondheid van je hart

Rode wijn is misschien wel die drank waardoor je langer leeft. Een van de bekendste gezondheidsvoordelen van rode wijn is het effect op de gezondheid van het hart. Volgens een recente studie van het tijdschrift Nature is de consumptie van rode wijn gekoppeld aan een lager risico op coronaire hartziekte en het risico op ontsteking. Het verlaagt zeker het risico op een hartaanval. Het valt ook op dat rode wijn die op traditionele wijze wordt geproduceerd, de hoeveelheid resveratrol en flavonoïden maximaliseert, die chemische voedingsstoffen zijn die verantwoordelijk zijn voor de materie van de harten. Dus in vergelijking met andere vormen van alcoholische dranken, is rode wijn zeker wat je hart nodig heeft.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*