Maak kennis met de PVC vloer

De PVC vloer is een razend populaire vloersoort op dit moment. De vloer heeft vele voordelen, waarover wij jou later graag meer vertellen. De PVC vloer is een echte opvolger van laminaat. Waar vroeger velen kozen voor laminaat, kiest tegenwoordig iedereen voor een PVC vloer. De PVC vloeren bestaan in verschillende kleuren, kunnen op verschillende manieren worden gelegd en zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Wij vertellen jou graag meer over de PVC vloer. Lees snel verder en ontdek meer informatie. 

De voordelen van een PVC vloer 

De PVC vloer is een duurzame vloer die een langere tijd meegaat. De vloer bestaat uit meerdere lagen en is daardoor erg sterk. Daarnaast is de vloer een lange tijd mooi te houden, doordat het onderhoud gemakkelijk is uit te voeren. Dweil en stofzuig de PVC vloer met enige regelmaat en onderhoud jouw vloer. Eén keer in de zoveel tijd kan je PVC vloer natuurlijk ook schoonmaken met de daarvoor bestemde schoonmaakmiddelen. Een voordeel van tegenwoordig veel naar wordt gekeken is de mogelijkheid voor vloerverwarming. De PVC plak vloer is uitermate geschikt voor deze optie. Het is wel belangrijk om te letten op het lijmsoort wat gebruikt wordt. Een aantal lijmsoorten zijn niet bestand tegen warmte en zullen gaan smelten. 

Hoe leg jij jouw PVC vloer? 

Iedere PVC vloer heeft dezelfde uitstraling, maar ze kunnen wel op verschillende manieren worden gelegd. Allereerst zijn er vele verschillende patronen mogelijkheden om een PVC vloer te leggen. Het bekendste patroon op dit moment is het visgraatpatroon. De planken worden onder een hoek van ongeveer 90 graden tegen elkaar aangelegd. Hierdoor krijg je het patroon van een visgraat. 

Daarnaast zit er verschil in de manier waarop het PVC wordt gelegd. Er zijn twee mogelijke opties: plak PVC of klik PVC. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. De klik PVC vloer is een goedkopere optie. Deze vloer kan je namelijk gemakkelijk zelf leggen en daardoor ben je geen extra arbeidskosten kwijt. De klik PVC vloer is ook gemakkelijk mee te verhuizen als je gaat verhuizen. De planken worden aan elkaar vastgelegd door middel van een klik; er is verder geen lijm van toepassing. Het plak PVC is een wat duurdere vloer. Deze vloer wordt namelijk gelegd door een vakspecialist, waardoor er arbeidskosten zullen ontstaan. Daarnaast dient de vloer vooraf geëgaliseerd te worden bij de plak PVC. PVC is namelijk dun materiaal, waardoor elke hobbel zichtbaar zal zijn. Bij de klik PVC vloer wordt de ondervloer vaak niet geëgaliseerd. Dit is afhankelijk van de staat waarin de ondervloer zich verkeerd. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*