Maak je tuin klaar voor de zomer met steigerhout!

Het is dan nog koud en stormachtig buiten, maar voor je het weet is het buitenseizoen weer aangebroken. Nog even en dan kunnen we met z’n allen weer heerlijk van de zon genieten in onze eigen tuin. Ben jij al helemaal ready om je tuin klaar te maken voor het komende seizoen? Dan hebben we in dit artikel mooie tips en inspiratie voor je klaarliggen. We zetten een bijzondere houtsoort in de spotlight, namelijk steigerhout. Steigerhout doet het nu eenmaal prachtig in de tuin. Je kunt er de mooiste tuinmeubelen van maken, van een prachtige steigerhouten loungebank tot een complete buitenbar en nog veel meer. Laat je dus inspireren en maak van je tuin een klein paradijsje!

Wat is steigerhout?

Dat steigerhout zo geliefd is, is niet gek. Het is een unieke en opvallende houtsoort die je overal herkent. Zijn opvallende uitstraling dankt steigerhout aan zijn herkomst: de planken die gebruikt worden om meubelen van te maken, hebben in de eerste jaren van hun leven dienstgedaan op de bouwsteigers. Daar hebben ze onder invloed van weer en wind een mooi, lichtgrijze kleur gekregen. Zit hun dienst erop, dan worden ze naar de meubelfabriek gebracht en kan er van alles van gemaakt worden, zoals mooie sidetables voor buiten. Daarnaast is steigerhout ook flexibel. Je kunt het af (laten) werken zoals jij dat wilt. Kies je voor de natuurlijke look, of ga je voor een opvallende grey wash of juist een white wash? Met een beits kun je je tuinmeubelen goed beschermen tegen het buitenleven.

Steigerhout in de tuin

Steigerhout is ijzersterk, en doet het daarom ook goed in de tuin. Wil je je steigerhout extra goed beschermen, dan kun je ervoor kiezen om hem uit te laten rusten met een speciale Nano-coating. Die coating trekt als het ware in het hout en vormt een sterke beschermlaag. Op die manier zijn je steigerhouten meubelen goed bestand tegen de invloeden van het weer, zoals regen en vuil. Je meubels gaan extra lang mee. Wist je dat steigerhout het niet alleen buiten super goed doet, maar dat je het ook binnenshuis kunt gebruiken? Ook in onze woonkamers wordt steigerhout namelijk steeds populairder. Rust je huis uit met een stijlvolle eettafel van steigerhout, of kies juist voor een mooie kast voor op de slaapkamer of kinderkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*