Laminaatvloeren: de meest veelzijdige vloeren die er bestaan

Laminaatvloeren zijn de meest veelzijdige vloeren die er bestaan. Ze hebben een gunstige prijs en zijn eenvoudig zelf te leggen. Hierom zijn ze enorm populair! Bovendien bestaan laminaatvloeren in ontzettend veel dessins, kleuren en soorten. Zo is er voor iedereen een passende laminaatvloer! We nemen een aantal soorten met je door. 

1 – V-groef laminaat

Bij V-groef laminaat zijn de planken afgewerkt met een afgeschuinde kant. Hierdoor ontstaat er tussen de planken een groef wanneer zij aan elkaar zitten. Die groef heeft de vorm van een ‘V’, waar de naam dan ook vandaan komt. Dankzij de V-groef krijgt het laminaat een extra natuurlijke uitstraling. 

2 – Vlak laminaat

Een vlakke laminaatvloer bevat geen naden, waardoor je een mooi glad oppervlak krijgt. De planken sluiten dus naadloos op elkaar aan. Het interieur krijgt daardoor een ruimtelijke en elegante uitstraling. 

3 – Visgraat laminaat

Dé trend van het moment is het visgraat laminaat. Het verschil met standaard laminaat is dat er bij een visgraat laminaatvloer linker- en rechterplanken nodig zijn om het patroon te leggen. Dit kan vrij lastig zijn om zelf te leggen. Wie het liever aan professionals over laat, is bij Bebo Parket aan het juiste adres!

4 – PVC laminaat

Een PVC vloer is zeer onderhoudsvriendelijk. Het is eigenlijk kunststof, maar wordt vaak verkocht in planken met een houtprint. Hierdoor krijgt het een natuurlijke uitstraling en lijkt het alsof het echt planken zijn. PVC kent veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld geluiddempend, voelt het warm en comfortabel aan en is het zeer hygiënisch doordat het makkelijk te onderhouden is.

5 – Tegel laminaat

Laminaat met een tegelmotief levert veel voordelen op. Zo is het ontzettend makkelijk schoon te maken. Ook is het veel lichter dan een stenen tegelvloer. Het voelt daardoor minder hard en warmer aan. Daarnaast zal een voorwerp dat je laat vallen, minder snel breken op laminaat.

Naast bovengenoemde soorten bestaan er nog veel meer andere soorten laminaat. Hierdoor is het de meest veelzijdige en betaalbare optie voor een vloer. Waar je ook voor kiest, Bebo Parket voorziet je graag van de opties. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*