Laat je trap renoveren en je hal ziet er weer verzorgd uit

Door je huis sfeervol en volledig naar je eigen smaak in te richten, voelt het als jouw koninkrijk. Je woning moet meer zijn dan een plek om te wonen: het is waar je echt tot rust komt. Toch kan je woning soms wel een touch-up gebruiken, zodat jij je echt thuis blijft voelen. Veel mensen denken dan al snel aan het laten leggen van een nieuwe vloer, of het laten renoveren van de keuken. Maar hoe is het gesteld met de uitstraling van je hal? Deze ruimte is de binnenkomer van je huis en is het laatste wat je ziet voordat je weggaat, dus zou het een verwelkomende ruimte moeten zijn. Het opknappen van de hal wordt echter vaak vergeten of juist expres achterwege gelaten. Soms weten mensen ook gewoon niet waar ze moeten beginnen.  

Om toch aan deze klus te starten, is een traprenovatie een goede uitkomst. Met een traprenovatie maak je een blikvanger van je trap, zodat die er weer netjes en naar jouw smaak uitziet.

Je trap als blikvanger

Bij zowel een open als een dichte trap is het goed om een traprenovatie uit handen te geven aan een specialist, want zo’n renovatie is maatwerk van de bovenste trede. Veel huizen hebben een dichte trap met daaronder een berging, toilet of trapkast, waarbij de treden met elkaar zijn verbonden door stootborden. Dit zijn de planken achter de treden die je trap dichtmaken. Zo’n trap wordt gerenoveerd met nieuwe sluitlijsten, stootborden en overzettreden.

Staat er in jouw huis juist een open trap? Dan kies je een enkelzijdige of misschien wel een volledige traprenovatie. Bij een enkelzijdige traprenovatie wordt elke trede voorzien van een nieuwe overzettrede. Bij een volledige renovatie worden de traptreden aan beide kanten (boven en onder) opnieuw bekleed. 

Voordelen van een traprenovatie

Ga je een open trap bekleden of laat je juist je dichte trap renoveren? Dit brengt naast een mooie blikvanger in je hal nog andere voordelen met zich mee. Als jouw trap bijvoorbeeld gehorig is, kan dit worden verholpen door een speciale lijm met een geluiddempende werking toe te passen. Ook kan een antislip-toplaag op de overzettreden de veiligheid van je trap verbeteren, zodat je niet meer bang hoeft te zijn om uit te glijden. Een traprenovatie maakt je trap verder jarenlang krasvast, slijtvast en onderhoudsvrij. Je kunt kiezen uit verschillende materialen. Zo behoren tapijt, hout, PVC en laminaat tot de mogelijkheden. Welk materiaal heeft jouw voorkeur?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*