Kies groen gas!

Ik loop wel eens door het mooie Groningen. Daar kan je genieten van de mooie natuur en boerderijtjes. Het gezegde: ‘aan al het moois komt een eind’, flitst dan weleens door mijn gedachten. Door verschillende aardbevingen zijn de bewoners van Groningen geschokt. Er komen scheuren in de boerderijen en ze lopen daardoor veel schade op. Dat gaswinning op lange termijn voor veel problemen gaat zorgen is niet te betwisten. Gelukkig is er een alternatief!

Aardgas

Aardgas is gas van fossielen dat diep onder de grond opgeslagen zit. Dit eruit halen is heel uitputtend voor het milieu. Bij de gaswinning onder Groningen zien we de problemen al ontstaan. Hoe meer gas er wordt gewonnen, hoe instabieler de grond rondom het Groningse Slochteren. Ondanks dat er nog heel veel aardgas te halen is uit die gasbel, is het een energiebron die uiteindelijk op zal raken. Er moet dus gezocht worden een duurzame manier van gaswinning. 

Groen gas

Zolang er mensen blijven consumeren zal er altijd afval zijn. Een bananenschil die je weggooit, over de datum supermarkt voedsel, koeienmest en nog veel meer. Al dit afval lijkt een groot probleem voor Nederland. Maar van deze afvalhoop die met de dag groter wordt kan biogas gemaakt worden. Als dit zogenoemde moerasgas wordt opgewaardeerd naar groen gas is het net als aardgas te gebruiken. Met deze manier van gaswinning wordt ons afval gerecycled in plaats van dat de natuur uitgeput wordt. Deze groene energie is dus een duurzame energiebron. Het groene gas is een oplossing voor het afvalprobleem zowel als het probleem van aardgaswinning. Wij raden iedereen aan om over te stappen op groen gras zodat het milieu gered kan worden. Als de leveranciers die investeren in groen gas gesteund worden kunnen we samen onze wereld verbeteren. Het is ook onze verantwoordelijkheid dat de gaswinning in Slochteren kan stoppen en dat de omwonenden weer rustig kunnen leven.  
 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*