je huis kat-proof maken in enkele stappen!

Uw huis voorbereiden op de komst van uw nieuwe kat is veel meer dan het kopen van een kattenbak en een paar lekkernijen. Zelfs de eenvoudigste huishoudelijke voorwerpen kunnen gevaar opleveren voor uw nieuwe harige vriend. Om de veiligheid en gezondheid van uw kat te garanderen, wilt u elke kamer ‘’kat-proof’’ maken. Hier zijn enkele tips voor het kat-proof maken van uw huis, kamer voor kamer.

Uw woonkamer kat-proof maken

Bind of knip losse draden draden en lussen vast. Katten kunnen zich verwonden of zelfs wurgen in losse draden koorden. Kies voor raambehandelingen zonder lussen of knip de lus helemaal door om problemen te voorkomen.

Houd de kaarsen hoog. Nieuwsgierige katten moeten niet in de buurt van vlammen zijn. Vlam loze kaarsen bieden alle sfeer zonder dat ze een gevaar vormen voor snorharen en staarten.

Bedek de elektrische snoeren. Kauwen is een veel voorkomende kattenhobby, dus laat ze niet knabbelen aan elektriciteitssnoeren, kabels of telefoonopladers. Het resultaat kan erger zijn dan alleen maar schokkend!

Koop een kattenluik. Hierdoor kan je kat vrij naar binnen en naar buiten lopen.

Kijk uit voor giftige planten en bloemen. Lelies, sagopalmen en cyclamen zijn slechts enkele planten die ernstige problemen kunnen veroorzaken voor uw kat. Praat met uw dierenarts voordat u nieuwe bloemen of planten mee naar huis neemt.

Kat-proof maken van uw slaapkamer of thuiskantoor

Hou je nachtkastjes vrij. Houd medicijnen, elastiekjes, naald en draad en andere gevaren uit de buurt van gemakkelijk te bereiken nachtkastjes.

Verberg mottenballen in een lade en van de vloer. Mottenballen zijn giftig voor katten als ze worden gegeten of gesnoven.

Schakel uw papiervernietiger uit. Houd kattenstaarten en -poten ver weg van deze scherpe messen! Laat uw papierversnipperaar nooit op “auto” of “stand-by” staan, zet de schakelaar op “off” of haal de stekker uit het stopcontact als u de papierversnipperaar niet gebruikt.

Uw keuken kat-proof maken

Sluit de kasten en de deuren van de voorraadkast. Stalreinigers, chemicaliën, vuilnis, en zowel huisdier, als mensenvoedsel achter gesloten deuren.

Houd uw afval, recycling en compost bedekt. Katten kunnen stikken in voedselzakken, ziek worden van compost.

Houd uw fornuis bedekt. Uw kat is in voor een pijnlijke landing als ze probeert te springen op een fornuis in gebruik, of zelfs een onlangs uitgeschakelde brander.

Uw badkamer kat-proof maken

Bedek je prullenbakken. In tegenstelling tot mensen houden katten van flosdraad en andere touwachtige voorwerpen, die allemaal ernstige spijsverteringsobstructie kunnen veroorzaken.

Stop medicijnen en supplementen weg.

Houd de deksels van de wc-bril naar beneden. Nieuwsgierige katten, vooral kittens, kunnen binnenvallen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*