Jack en Jill-badkamers

Heb je ooit eerder van een Jack en Jill-badkamer gehoord? Zo niet, dan gaan we jou in deze blog informeren over dit populaire badkamerontwerp dat in grotere huizen wordt aangetroffen. Een Jack en Jill-badkamer kan de oplossing zijn die je zoekt als jij vanuit twee kamers een toegankelijke badkamer wilt creëren. Door een Jack en Jill-deur in twee kamers te plaatsen, kan je besparen op de kosten van het plaatsen van een extra badkamer en tegelijkertijd een centrale familiekamer creëren.

Wat is een jack en Jill-badkamer?

Laten we eerst en vooral uitleggen wat de badkamers van Jack en Jill precies zijn. Dit is een badkamer met twee ingangen en is toegankelijk vanaf verschillende punten, wat extra gemak biedt, vooral in het geval van een gezinswoning. Door slechts één badkamer te hebben, kan je de ruimte in de rest van het pand benutten en toch profiteren van een grote badkamer om te baden, douchen en het toilet te gebruiken.

Dit soort badkamers kan door meerdere gezinsleden tegelijkertijd worden gebruikt voor zaken als tandenpoetsen, aangezien ze meestal twee wastafels hebben. Het idee van twee wastafels zorgt er nog steeds voor dat een deel van de badkamer van één lid is, maar het voorkomt frustratie over het gebruik van de badkamer op verschillende tijdstippen.

Met toegangspunten vanuit twee slaapkamers, is een Jack en Jill-badkamer in wezen een privébadkamer voor de bewoners van elke kamer. Je kunt opbergruimte, make-up spiegels, een douchecabine en een bad toevoegen aan de plattegrond van je Jack Jill badkamer, net zoals je zou doen met een gewone badkamer.

De voordelen van een Jack en Jill badkamer?

Ondanks dat het idee van het ‘delen’ van een badkamer voor velen onaangenaam is, zijn er eigenlijk een overvloed aan voordelen die gepaard gaan met dit type Jack en Jill-badkamer. Dit zijn de voordelen die je kan verwachten:

Maximaliseert ruimte

De badkamers van Jack en Jill zijn perfect als je de ruimte wilt maximaliseren, of liever ruimte wilt besparen in huis. Door een gedeelde badkamer voor gezinsleden te creëren, heb je ruimte over voor andere soorten kamers. In de meeste gevallen zijn er eigenlijk geen twee badkamers nodig in een huis.

Verlaagt de badkamerkosten

Als je geld wilt besparen bij het maken van een badkamer, overweeg dan een Jack en Jill-badkamer in plaats van twee badkamers. Zoals gezegd, kun je nog steeds alle producten toevoegen, inclusief een douche, toilet, bad, wastafels en al het andere dat je nodig hebt. De kosten van één badkamer die toegankelijk is vanuit twee slaapkamers is veel goedkoper dan de standaard badkamerinstallatiekosten voor 2 badkamers.

Vermindert onderhoud

Als de problemen van één badkamer binnen een jaar in plaats van twee opduiken, bespaar je op onderhoudskosten. Badkamerreparaties kunnen duur zijn, maar met een Jack en Jill-badkamer kun je op eventuele problemen besparen als ze zich onverhoopt voordoen. Je kan ook besparen op het schoonmaken en onderhouden van de badkamer in het algemeen. Minder geld te besteden aan schoonmaakproducten zoals producten om schimmel te verwijderen voor de douche, betekent meer om elders uit te geven!
Praktisch

Je denkt misschien niet dat de badkamers van Jack en Jill bijzonder praktisch klinken, maar het goede nieuws is: dat zijn ze wel! Twee wastafels in één badkamer kunnen de hoeveelheid stress verminderen wanneer je jezelf bijvoorbeeld klaarmaakt voor jouw werk of als je gasten in huis hebt. Omdat de ruimte toegankelijk is vanuit twee slaapkamers, betekent dit dat je snel toegang hebt tot de Jack en Jill-badkamer wanneer dat nodig is, zonder te wachten.

Ben jij bezig met het inrichten van een Jack en Jill badkamer? Kijk dan eens op www.badkamerplanet.nl voor de nodige inspiratie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*