Is je dichte trap versleten? Zo knap je hem weer op!

Heb jij een dichte trap in huis? Een dichte trap herken je aan de stootborden, die de verschillende traptreden met elkaar verbinden. Daarmee onderscheid een dichte trap zich van een open trap, die geen stootborden heeft. Of je nu een trap van hout, steen of beton hebt, hij kan gerenoveerd worden. Dat is ideaal wanneer je trap aan een onderhoudsbeurt toe is, bijvoorbeeld omdat hij begint te slijten of omdat hij niet meer aan je wensen voldoet. Maar hoe gaat een renovatie in zijn werk, en hoe maak je je trap met een renovatie helemaal naar eigen wens? In dit artikel vertellen we je er meer over!

Een dichte trap renoveren

Een dichte trap heeft zo zijn eigen voordelen, nadelen en kenmerken. De stootborden zorgen er bijvoorbeeld voor dat er weinig licht doorgelaten wordt, maar ook dat warmte minder makkelijk van de benedenverdieping naar boven kan ontsnappen. Dat spaart energie. Ook kan vuil of stof minder makkelijk via de trap naar beneden dwarrelen. Een bijkomstig nadeel is wel dat de trap zelf hierdoor sneller stoffig wordt. Laat je je trap echter renoveren, dan wordt deze naadloos afgewerkt. Dat maakt hem een stuk makkelijker schoon te houden. Een dichte trap kan een heuse blikvanger zijn, maar wanneer hij niet meer bij je smaak of inrichting past, of juist erg versleten is, is het tijd voor een traprenovatie.

Hoe werkt een traprenovatie?

Bij een traprenovatie wordt je dichte trap opnieuw bekleed met overzettreden van sterke materialen zoals massief hout of slijtvrije kunststoffen. Zo kun je kiezen voor een PVC-traprenovatie, waarbij je trap wordt bekleed met overzettreden van PVC. Deze duurzame kunststofsoort kan niet alleen in allerlei soorten designs en kleuren gemaakt worden, maar is ook nog eens slijtvast. Dat zorgt ervoor dat je nieuwe trap niet veel onderhoud nodig heeft, maar lang mooi blijft.  

Al binnen een dag gedaan

Een traprenovatie kan, wanneer je hem laat uitvoeren door een expert, al binnen een dag helemaal voltooid zijn. Dat zorgt ervoor dat je niet lang last hebt van rommel in huis, en dat je je bovenverdiepingen al snel weer kunt gebruiken. Heb je een traprenovatie in Antwerpen nodig? Schakel dan bijvoorbeeld Traprenovatie Expert in. Zij gaan met jou om tafel om je wensen in kaart te brengen, waardoor je trap na de renovatie weer prachtig in je interieur past.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*