In tijden van Corona verhuizen doe je zo

Wat leken we toch naïef als bevolking in 2020, toen we dachten dat de Corona pandemie slechts voor korte tijd zou zijn. Een jaar later in 2021 is de situatie niet echt beter geworden, de aantallen blijven oplopen en de maatregelen zijn strenger dan ooit. Niemand wil natuurlijk ziek worden, niemand weet precies hoe je dit virus moet bestrijden. Wat je zelf ook mag denken van de maatregelen, als we met tijdelijke maatregelen door deze pandemie kunnen komen dan doen we ons best als burger. Tot het moment dat je wilt verhuizen, hoe pak je dit aan? Niet alleen bij particulier maar ook bij zakelijk verhuizen zijn er regels om rekening mee te houden, er zijn ook zeker oplossingen om de verhuizing soepel te laten verlopen.

Wat mag je tijdens Corona bij verhuizen?

Zelfs voor een persoon die zich volledig aan de RIVM richtlijnen wil houden kunnen de huidige maatregelen wel heel uitdagend zijn. In de tuin of op het balkon zitten omdat een terrasje pikken niet mag is één ding, dat je buurman alleen maar niet samen met zijn vrouw even mag helpen om een bank te verzetten is van een andere orde. In huis één persoon per dag, buiten met maximaal twee personen, kinderen niet meegeteld. Probeer zo maar een verhuizing te organiseren. Het was al een uitdaging bij de bezichtiging, sleuteloverdracht en andere zaken regelen, nu de huisraad van A naar B verplaatst moet worden is het nòg ingewikkelder.

Corona regels bij een verhuizing

In de eerste plaats moet je regelmatig je handen wassen, waar nodig een mondkapje dragen en minimaal 1,5 meter afstand houden. Dat hoeft nog geen groot probleem te zijn. De huisraad naar de verhuiswagen brengen, spullen inladen en de planning maken ‘op afstand’ wordt al lastiger. Eigenlijk is het inschakelen van familieleden en vrienden niet toegestaan als je honderd procent volgens de richtlijnen van de RIVM wilt verhuizen. Het wordt een hele puzzel om alles netjes te regelen, bovenop de uitdagingen die er voorheen ook al waren.

Waarom een verhuisbedrijf inschakelen?

Eigenlijk is een professioneel verhuisbedrijf in alle tijden erg praktisch, niet alleen tijdens Corona. Zo is Holland Movers een verhuisservice die helpt in alle stappen van de verhuizing, van de planning tot aan het uitpakken in de nieuwe woning. Ook zij moeten zich houden aan de RIVM richtlijnen, toch hebben ze wat ruimte die burgers of bedrijven niet hebben. Zo is het mogelijk om af te stemmen hoeveel personeel er aan een verhuizing werkt en hoe de taken verdeeld worden. Door te overleggen met de klant kan er veilig en volgens de regels worden gewerkt. Dit geldt voor de werkzaamheden in huis maar ook zeker tijdens het transport. Kennis, ervaring en inzicht helpt zeker om de extra obstakels te overbruggen zonder onnodige stress en frustratie. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en prijzen.

Ook voor zakelijk verhuizen

Een particuliere verhuizing werkt toch wat anders dan zakelijk verhuizen. In het laatste geval zijn er vaak specifieke eisen, voorwaarden en wensen vanuit de ondernemer. Denk aan het inpakken en vervoeren van computerapparatuur of het vervoer van vertrouwelijke informatie. Holland Movers heeft ook voor bedrijven een Corona protocol waar ze zich aan houden, hiermee weet de opdrachtgever dat ze niet in de problemen komen met de wetgeving of handhavers. Met andere woorden; niemand zit te wachten op extra kosten door boetes of tijdverlies vanwege juridische zaken. Werk daarom samen met een erkende verhuizer die zich houdt aan alle regels. Net zoals een betrouwbaar verhuisbedrijf altijd al rekening houdt met verzekering van goederen en veilig werken volgens standaard eisen, zullen ze ook conform de RIVM regels werken tijdens Corona.

COVID-19 hoeft geen beperking te zijn tijdens een verhuizing als je samenwerkt met een professioneel verhuisbedrijf.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*