Hoe richt jij een nieuwe zolder in?

Heb je een kleine zolder, dan kan je er voor kiezen om deze inrichten als opslagruimte. Als je zolder groot is kan je deze op veel manieren inrichten, zo kan je er een extra slaapkamer, studeerruimte of thuiskantoor, speelkamer, thuisbioscoop,….

Hieronder zijn enkele voorbeelden over hoe je ruimte eventueel kunt inrichten.

Extra slaapkamer

Als je vaak gasten hebt, maar geen plek voor hen hebt waar ze kunnen slapen. Waarom zou je de zolder er dan niet voor gebruiken? Met behulp van dakramen krijgt de ruimte meer natuurlijk licht en zal ruimer voelen. Het geeft de gasten ook een beetje privacy, zodat zowel jij als je gasten van elkaars gezelschap kunnen genieten en zich toch af en toe kunnen terugtrekken als het moet. Je kan het simpel inrichten met een bed, wat verlichting en eventueel een aparte wasruimte. Een leuke stoel of wanddecoratie kan de ruimte een huiselijker gevoel geven aan je gasten. Met een paar planten fleur je de ruimte ook al echt wat op.

Studeerruimte of thuiskantoor

De zolder is meestal een rustige plek die redelijk afgelegen ligt van de rest van het huis, het is dus ideaal als kantoor of studeerruimte. Als je zolder niet al te groot is kan je aan de schuine kanten kasten maken, waar je boeken of ander materiaal kan inzetten. Best plaats je de bureau tegen een rechte muur of wat meer in het midden met een comfortabele stoel. Vergeet geen bank of zitruimte toe te voegen als je gewoon even een momentje wilt rusten of pauze neemt. Natuurlijk kan je nog altijd dingen op of in de kasten (als deze open is) zetten om de ruimte meer jouw te maken. Als je de ruimte helemaal wilt afsluiten van de rest van het huis kan je een zoldertrap plaatsen. Zoldertrapshop.be helpt je graag met de ideale trap te vinden voor je zolder.  

Speelkamer

Maak van uw zolder een speelkamer om het maximale plezier uit de ruimte te halen. Zelfs een kleine zolder past gemakkelijk een tafel en stoelen in voor kaart- of bordspellen. Tegen de muur kan er altijd een dart bord geplaatst worden. Grotere ruimtes kunnen voor alles worden gebruikt, van een tafeltennisset tot een klassiek arcadespel. Voeg wat felle kleuren of leuke posters toe om uw speelkamer tot leven te brengen.

Thuisbioscoop

Is je zolder niet voorzien van een raam? Geen probleem. Maak er een thuisbioscoop van om te profiteren van de duisternis. Instaleer een tv of doek of schilder een rechte muur wit en zet er wat comfortabele stoelen ,kussen of een bank. Om het echt te laten aan te voelen als een thuisbioscoop kan je ook altijd een minibar maken met je favoriete snacks en drankjes die je koud kan bewaren in je mini frigo.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*