Hoe gebruik je kralen in je interieur?

Wist jij dat je met kralen veel meer kunt doen dan alleen sieraden maken? Natuurlijk zijn kralen in eerste instantie bedoeld om onszelf te versieren, maar kralen kunnen ook op allerlei verschillende manieren gebruikt worden in je interieur.

Kies een project

Allereerst is het belangrijk te verzinnen wat je wilt gaan maken. Heb je veel kralen nodig? En moeten het glazen kralen zijn of zijn kunststof of houten kralen handiger te gebruiken in je project? Het is handig om te weten dat kralen in grote hoeveelheden online te bestellen zijn bij een sieraden groothandel. Bij zo’n groothandel is er ruime keuze, je kunt kralen in grotere hoeveelheden bestellen waardoor de prijzen laag blijven en je weet wat je in huis haalt.

Franje

Bij het woord franje denk je wellicht aan oude tafelkleedjes of jassen uit de jaren 60 waar franjes aan hingen. Maar franje gemaakt van kralen is nou juist heel hip en persoonlijk. Je kunt heel makkelijk franjes maken aan de onderkant van een gordijn of aan de rand van een (zelfgemaakt) tafelkleed. Maak franjes in felle kleuren die goed opvallen voor een knal effect!

Borduren

Kralen zijn ook super handig om op allerlei interieur accessoires te borduren. Denk bijvoorbeeld aan tafelkleden, servetten of kussens. Gebruik kleine kralen die je 1 voor 1 op het oppervlak naait zodat ze er in de was ook op blijven zitten. En nu je toch bezig bent… waarom niet mooie kralen op je handschoenen of winter muts naaien voor een persoonlijke touch?

Feestdagen

Ook voor de feestdagen zijn kralen handig om in huis te hebben. Met de komende kerstdagen voor de deur kun je mooie slingers maken voor in de kerstboom door diverse soorten kralen te rijgen en met elkaar te combineren. Wat ook een heel mooi effect heeft in de kerstboom zijn kerstballen die je versiert met kralen. Je kunt kralen aan een draad rijgen en om de kerstbal hangen of kralen op de kerstbal plakken met speciale sieradenlijm.

Heb jij een leuk idee om kralen in je interieur te gebruiken?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*