Hoe begin je zelf een juwelenwinkel?

Van je hobby je werk maken, dat willen we allemaal! Maar hoe begin je nou een winkel om je eigen juwelen te verkopen?

Allereerst is het belangrijk om stil te staan voor wie je een juwelenwinkel begint. Zijn dat klassieke dames tussen de 55 en 75 jaar? Of spirituele types tussen de 35 en 55 jaar? In het eerste geval wil je waarschijnlijk juwelen van goede kwaliteit aanbieden met bijvoorbeeld stainless steel sloten en zoetwaterparels. In het laatste geval wil je waarschijnlijk focussen op edelstenen en de betekenis daarvan. Dit zijn slechts enkele voorbeelden om je op weg te helpen met deze eerste stap, maar de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Als je dit duidelijk hebt voor jezelf, kun je een naam gaan verzinnen. Misschien had je al iets in je hoofd, maar ga goed te rade of dit ook bij je doelgroep aansluit. Ken je mensen uit je doelgroep? Dan kan het erg nuttig zijn om eens een rondvraag te doen, of een poll, om te kijken welke naam het meest populair is. Veranderen van naam kan uiteindelijk wel, maar het is veel makkelijker als je er in eerste instantie goed over na hebt gedacht.

Als ondernemer heb je een Kamer van Koophandel nummer nodig. Hiermee kun je bij een sieraden groothandel, sieraden en onderdelen inkopen. Door sieraden en sieraadonderdelen in te kopen bij een goede groothandel bespaar je kosten en heb je een ruime keuze. Vaak bied zo’n groothandel ook inspiratie, wat ook van pas kan komen als je sieraden gaat maken. Hoe ging dat ook al weer met die ene techniek? En waar is dit onderdeel dan voor te gebruiken? Zij helpen je op weg.

Als je sieraden hebt gemaakt kun je ze te koop zetten! Een makkelijk medium hiervoor is Social Media. Zo kun je alvast wat kapitaal opbouwen om een webshop te laten bouwen of een fysieke winkel te starten. Veel plezier!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*