Het leukste kerstcadeau voor peuters

Yes! Het is weer December, en dat betekend een feest! Hoewel we december 2020 anders beleven dan normaal, blijft het altijd leuk om cadeautjes onder de kerstboom te leggen. Misschien is een cadeau geven nog wel leuker dan krijgen. Al helemaal als het kerstcadeautje voor je eigen kind of kleinkind is. Lees hieronder voor inspiratie voor de leukste kerstcadeaus.

Houten keukentje

Peuters zijn jonge avonturiers die alles willen ontdekken. Houten speelgoed daarom is ideaal voor jonge kinderen. Het kan tegen een stootje en gaat erg lang mee. Een houten keukentje is een cadeau wat elke peuter erg leuk vindt. Keukentjes zijn er in verschillende uitvoeringen en kwaliteit. Van heel basic tot erg gedetailleerd. Houten keukentjes zijn veel praktischer dan plastic keukentjes. Je kan er ook voor kiezen om een basic keukentje op te pimpen naar de eigen stijl van je huis.

De Wobbel

De Wobbel is nog vrij onbekend in Nederland maar absoluut een aanrader. Het is een halfronde boog die voor veel spelelementen geschikt is. Van een schommel tot een brug en nog veel meer. Kinderen vinden het heerlijk om op een Wobbel te staan en er mee te bewegen.  Het bord is vrij groot en helpt kinderen bij het lichaamsbewustzijn. Het Wobbel balance board is houten speelgoed voor jong, maar ook voor oudere kinderen. De Wobbel is niet goedkoop, maar zeker de investering waard.

Constructief speelgoed

Op deze leeftijd zal je kind beginnen met het naspelen van verhalen en echte situaties. Naast dat een houten keukentje hiervoor geschikt is, is constructief speelgoed ook uitermate geschikt. Playmobil is erg geschikt. Dit is leuk voor thuis maar ook voor bij opa en oma. Het is aan te raden om de hele kleine onderdelen misschien nog even in zakjes te bewaren, aangezien sommige peuters vaak dingen ontdekken door het in hun mond te stoppen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*