Handgrepen voor alles in de keuken

Wat bepaalt de uitstraling van jouw keuken? Veel mensen zouden hierbij denken aan de grote keuken meubels (de kasten, het aanrecht, fornuis etc.) of juist de kleuren en materialen die je kiest voor de gehele keuken. Misschien denk je zelf aan de compositie van alle keukenelementen of heb je wel een heel ander antwoord.

Er is geen goed antwoord, maar wat veel mensen vergeten is dat juist handgrepen de uitstraling van jouw keuken bepalen. Deze elementen zetten namelijk de puntjes op de i van de gehele eetruimte! Hierbij gaat het niet alleen om de grepen van je kastjes, maar ook de deurgreep van de keukendeur naar de woonkamer toe. Welke stijlen handgrepen zijn er en in welke materialen zijn ze verkrijgbaar? Wij leggen het jou uit in deze blog.

De stijlen en materialen van handgrepen

Zoals benoemd zijn handgrepen zeer bepalend voor wat voor sfeer jouw keuken uitstraalt. Vaak is het ook een van de elementen die de toon neerzet van de gehele stijl van de keuken en voor deze reden zijn er ook verschillende soorten handgrepen. Denk bijvoorbeeld aan klassieke handgrepen voor klassieke of landelijke interieur stijlen: deze hebben een ‘kom’ greep en hebben dus een ronde vorm.

Er zijn ook landelijke handgrepen die specifiek gericht zijn op landelijke keukens: deze zijn iets robuuster en verkrijgbaar in verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan rvs handgrepen of zilveren handgrepen: deze zijn perfect voor keukens met een landelijke stijl. Houten handgrepen zijn ook zeer geliefd bij deze stijlen: ze creeeren immers een warme, huiselijke sfeer.

Een andere bekende categorie zijn moderne handgrepen. Een veelvoorkomende vorm van deze handgrepen zijn de stanggrepen: deze ogen heel strak en zijn dus zeer geschikt voor moderne keukens. Moderne handgrepen zijn in alle materialen verkrijgbaar, maar voor deze soort handgrepen gaat de keuze vaak uit naar metalen varianten. Denk bijvoorbeeld aan een handgreep van oud ijzer, zilver of mat chroom. Vraag in de winkel naar de details voor de handgrepen, zodat jij de perfecte soort vindt voor jouw keuken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*