Gordijnen hoe te kiezen?

Van de categorie raamdecoratie bepalen gordijnen vaak de sfeer in de ruimte waar ze geplaatst worden. Gordijnen staan er om bekend dat ze  vaak een verkleinend effect hebben terwijl je vaak je kamer groter wilt laten lijken. In dit artikel helpen we jou met een aantal tips om te zorgen dat gordijnen passend in je interieur komen te hangen. Hierbij moet je denken aan de gordijnstof. 

Wat moet je kiezen

Wanneer je wilt zorgen dat het verkleinende effect van gordijnen beperkt blijft kan je kiezen voor een transparante gordijnstof. Een andere optie is om de gordijnen zo min mogelijk plooien te geven. Wanneer je liever een gezelligere sfeer wilt creëren dan kan je dit vaak oplossen door de vitrage of inbetween te combineren met een warme kleur overgordijn.  Het is natuurlijk belangrijk om te kijken of het wel bij je huis past wanneer je een keuze van gordijnsoort maakt. Kijk bijvoorbeeld naar de stijl van je huis. In een vrij modern huis is zal je niet gordijnen moeten ophangen die je in een landelijk huis op zou hangen in vice versa. In een landelijk huis kan je bijvoorbeeld wel wat rustigere en strakke gordijnen kiezen maar dit zal niet staan in een modern huis wanneer je kiest voor bijvoorbeeld boerenbont gordijnen.   

Je moet daarnaast goed rekening houden met de rest van je interieur. Ga daarbij niet kijken naar alleen de kleur maar kijk ook naar soort gordijnstof die je wilt gebruiken. In je huis wilt je zorgen dat er een synergie ontstaat tussen gordijnen en je interieur. Je wilt natuurlijk niet dat dit alleen gezien wordt als een stuk stof wat aan je ramen hangt. Daarnaast is maakt het niet uit of je een landelijk of modern huis hebt kies wel voor gordijnen die tot aan de vloer hangen. Dit ziet er namelijk het mooiste uit!   

Waar moet je rekening mee houden als het gaat om gordijnen

Het is altijd belangrijk te weten wat je koopt. Veel webshops bieden daarom een service aan om een kleurstaal gratis toe te sturen. Het is belangrijk met het besluiten voor dat je definitief je gordijnen gaat kopen of bestellen, dit altijd te vragen. Hier mee kan je kijken of de gordijnstof wel in het interieur past. Gordijnen kopen is iets waar je tijd voor moet nemen. Vaak als je online koopt kan het zijn dat de foto niet overeenkomt met de werkelijkheid. Daarnaast heb je in winkels vaak een bepaald licht wat je thuis niet hebt. Zo kan het ook afwijken wanneer je de gordijnstof in je huis hebt hangen.  Dit gaat je een hele hoop tijd schelen want zo zorg je er voor dat de kans dat je een verkeerd gordijn besteld verkleint. Het is ook goed om op te letten hoeveel ruimte de gordijnen in beslag nemen in je ruimte.  

Wanneer je de perfecte gordijnen wilt hangen aan je ramen zorg er dan voor dat wanneer de stof dik is je wel ruimte hebt naast je raam. Daarnaast wanneer je hoge ramen hebt is het belangrijk dat wanneer het hoger is drie meter je minimaal een dubbele plooi gebruikt. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*