Goedkope houten trap

Een verbouwing kost vaak al genoeg, en dan moet je ook nog de trap vervangen of plaatsen. Wat zijn dan dingen waar je op kunt besparen en wat is wel heel belangrijk?

Materiaal

Je kunt een trap van verschillende materialen maken. De meest voorkomende trappen zijn houten trappen, maar er bestaan ook metalen trappen. Als je gaat voor een goedkope trap dan kun je wel het beste kijken naar een trap van hout.

De houtsoort

Op de houtsoort zou je kunnen besparen. Zo heb je al goede vurenhouten trappen. Sterker nog de meeste trappen fabrikanten werken met vurenhout in bijvoorbeeld nieuwbouw huizen.

Je kunt uiteraard ook kiezen voor duurdere houtsoorten, zoals beukenhout of eikenhout, die ook vaak gebruikt worden voor het bouwen van trappen.

Accessoires

Accessoires heb je vaak wel in verschillende prijs categorieën. Bij accessoires moet je denken aan een leuning voor de muur of voor op de zijkant van de trap. Je hebt hierin meestal de keuze is recht, klassiek of tegenwoordig zelfs met de verwerking van metaal erin.

Een keuze kan ook zijn om de trap wel of niet dicht te maken. De tegentreden zijn vaak een accessoire van de trap.

Een laatste veel voorkomende accessoire is een balustrade. Deze plaats je om je trapgat heen zodat de trap veiliger is.

Bouwpakket of maatwerk

Een maatwerktrap is vaak een grote kostenpost. Dit is niet heel gek, omdat je trap dan uniek is. De machines moeten worden ingesteld en je betaalt veel productiekosten.

Een bouwpakkettrap is dan veel goedkoper. Deze wordt gemaakt op een standaard afmeting. De machine doet er bijvoorbeeld wel 100 in een keer. Dit scheelt veel kosten met betrekking tot de machines die gebruikt worden. Bouwpakkettrappen moet je helaas nog wel zelf op maat maken en is niet in alle situaties een geschikte oplossing.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*