Energie besparen? Maak je interieur slim!

Heb jij het goede voornemen om energie te gaan besparen? Dat is misschien eenvoudiger dan je verwacht. Door slimme aanpassingen in je huis te installeren, kun je de energiekosten in een handomdraai omlaag brengen. Hoe je dat doet? Door middel van domotica! Dat maakt het mogelijk om je huis niet alleen te optimaliseren en automatiseren, maar ook om slimmer om te gaan met de energie die je gebruikt. Een domotica-specialist zoals Comfortica kan je hierbij helpen. Benieuwd hoe domotica je leven gemakkelijker kan maken? In dit artikel vertellen we je er alles over. 

Verwarm alleen de kamers die je gebruikt

Door middel van domotica kun je je huis slim automatiseren. Zo kun je er op die manier voor zorgen dat de verlichting en verwarming zich automatisch uitschakelt wanneer er niemand thuis is. Daardoor verbruik je nooit meer onnodig energie. Met bewegingssensoren kan het systeem zien wanneer de ruimte gebruikt wordt, en wanneer niet. Je stookt dus niet meer voor lege kamers. Ook kun je je verwarming in een handomdraai op afstand bedienen. Ben je dus een keer de kachel vergeten uit te zetten? Dat is zo geregeld!

Zorg voor comfort

Daarnaast kan een domotica-systeem ook voor comfort zorgen. Je kunt vlak voordat je thuiskomt de verwarming of verlichting alvast aanschakelen, zodat je niet in een koud en donker huis thuiskomt. Het verwarmen van je huis gaat op die manier vrijwel automatisch. Ga je vervolgens weer van huis, dan schakelt alles zich vanzelf weer uit. Een goed systeem zoals Fibaro domotica is ontzettend veelzijdig, waardoor je het ook kunt gebruiken om je huis bijvoorbeeld mee te beveiligen. Zo kun je het laten lijken alsof je thuis bent, terwijl je eigenlijk op vakantie bent. Dat doet het systeem door de lichten en televisie op bepaalde momenten aan te schakelen, of geluid af te spelen.

Weten wat je verbruikt

Wil je meer inzicht krijgen in je energieverbruik? Ook daar kan domotica bij helpen. Zo’n systeem biedt de mogelijkheden om in een oogopslag te zien welke apparatuur verouderd is en aan vervanging toe is. Dat zorgt ervoor dat je die apparaten eenvoudig kunt vervangen om meer energie te besparen. Een oude koelkast of wasmachine kan een behoorlijke energievreter zijn. Vervang je die, dan zul je al snel merken dat je energieverbruik omlaag gaat. Domotica kan er op die manier voor zorgen dat je leven niet alleen comfortabeler wordt, maar ook duurzamer!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*