Een tunnel gashaard als roomdivider

Iedereen heeft er vast wel eens van gehoord: een tunnel gashaard. Maar wat is dit nu eigenlijk precies? Het is een openhaard die niet alleen aan de voorkant een raampje heeft, maar ook aan de achterkant. Hierdoor kun je door de haard heen kijken. De tunnel gashaard wordt dan ook wel een doorkijk gashaard genoemd. Dit type gashaard is tegenwoordig erg populair en wordt vaak toegepast als roomdivider. Dit is erg mooi als je een grote ruimte hebt waarin je een scheiding wilt aanbrengen. Je creëert zo twee ruimtes en je hebt een prachtige blikvanger in je kamer.

Wat zijn de voordelen van een tunnel gashaard als roomdivider?

Een tunnel gashaard als roomdivider heeft veel pluspunten. Zo past de doorkijk gashaard prima bij verschillende soorten inrichtingen. De ruimteverdeler gaat bijvoorbeeld heel goed samen met een modern interieur. Tegelijkertijd sluit het ook uitstekend aan bij een traditionele inrichting. Daarnaast zorgt dit haardconcept voor een knusse sfeer. Ook geniet je vanuit twee plekken van het mooie vuurspel. Zet je de tunnelhaard in een minder hoge stand, dan kun je hem eveneens gebruiken als het minder koud is en wanneer je minder warmte nodig hebt. Tot slot verwarm je heel eenvoudig twee vertrekken met deze sfeermaker.

Welke mogelijkheden heb je met de tunnel gashaard als ruimteverdeler?

Voordat je een tunnel gashaard aanschaft, is het allereerst handig om te weten wat er allemaal mogelijk is. Zo kun je je afvragen welke vertrekken je ermee wilt verwarmen. Je kunt de doorkijkhaard als scheiding gebruiken tussen bijvoorbeeld je woonruimte en de keuken, tussen de slaapkamer en de kleedruimte of tussen je eethoek en de zithoek. Op het gebied van het interieur van deze sfeermaker zijn er genoeg keuzemogelijkheden. Je kunt onder andere kiezen voor een echte houtset. In combinatie met speciale verlichting, echt lijkende stukjes brandhout en as ziet het er even realistisch uit als echt brandend hout. Hou je meer van een moderne uitstraling, dan is grijs grind of witte kiezels ook een leuk idee. Verder zijn er genoeg opties als het op formaten aankomt. Zo zijn er hoge, verticale modellen, maar ook hele lange, horizontale exemplaren. Je ziet ze regelmatig ingebouwd in een scheidingsmuur of wand of je kunt ze speciaal laten ontwerpen als haardmeubel. Met de afstandsbediening of via een handige app op je telefoon bedien je deze verwarmingsbron heel simpel en heb je vanuit twee ruimtes plezier van een uitdagend vlammenspel. Wie wil dat nu niet na een lange, drukke dag?

Welke soorten tunnelhaarden zijn er?

Als je gaat kijken welke tunnelhaarden er zijn, zul je ontdekken dat er grofweg 3 types te onderscheiden zijn. Allereerst is er de tunnelhaard op gas waar we je al het een en ander over verteld hebben. Met deze haard is je kamer binnen een mum van tijd heerlijk verwarmd en ben je getuige van een gemoedelijk vuurtje. Naast dit gebruiksvriendelijke type is er voor de echte romanticus ook de houtgestookte tunnelhaard. Je stookt deze kachel met echt houtvuur en je geniet zo van de unieke ambiance die het knetterende vuur met zich meebrengt. Wil je het nog eenvoudiger? Dan is een elektrische tunnelhaard een goed alternatief. Je steekt de stekker in het stopcontact en de vlammen ontwaken. Voor welke soort je ook kiest, één ding is zeker: ze zorgen allemaal voor gezelligheid, heerlijke warmte en een optisch ruimer effect.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*