Een paar leuke woonhacks: groot en klein

Een paar leuke woonhacks: groot en klein

Hoe kun je een fotolijst ophangen zonder boren? En hoe kom je aan meer ruimte in huis zonder een aanbouw? Hoe kies je de juiste kleur op de muur? Deze woonproblemen zijn allemaal te ‘hacken’ en wij delen graag hoe.

Meer ruimte zonder aanbouw

Meer ruimte in huis is een wens voor veel mensen. Een uitbouw is echter erg kostbaar. Het kost naast geld ook veel tijd en een stuk van de tuin. Nier iedereen heeft de ruimte om een hap uit de tuin te nemen. Daarom is hier een leuke ‘hack’ voor. Het is wel een grote. Je kunt namelijk de kruipruimte uitgraven en ónder het huis extra ruimte creëren. Van buiten zie je hier dus niks van en je hoeft nul meten van je tuin af te staan. Of het veel goedkopen is? Dat ligt natuurlijk aan een hoop omstandigheden, maar het bespaart in ieder geval ruimte in de tuin!

Verf kiezen

Een kleur kiezen voor de muren is een kleiner klusje maar bijna net zo lastig. Gelukkig kun je het altijd oververven als je het toch niet mooi vindt, maar wat nou als je al vooraf kunt zien hoe de kleur in jouw ruimte gaat staan? Dat kan met een kleurscanner app. Met zo’n app worde er met een filter een kleur op de muur gemaakt. Zo kun je precies zien hoe de kleur staat bij jouw meubels, maar het ik ook een leuk idee voor een badkamer upgrade! Mocht je dit niet vertrouwen zul je toch echt af moeten gaan op de kleurstalen en de testers. Met een tester kun je de kleur op je muur testen voor een klein prijsje. Zo zie je ook precies hoe de kleur zal staan in verschillende belichtingen.

Wanddecoraties zonder boren

Of je nu huurt of gewoon geen boor in huis hebt, er zijn een hoop opties om fotolijstjes en posters op te hangen zonder te boren. Zo zijn er de plakhaakjes voor de lijstjes en plakgummies voor posters. Als je helemaal lui bent kun je een lijst ook op een kastje neerzetten en tegen de muur laten leunen. Dit ziet er hartstikke leuk uit.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*