Een mini vakantie naar Ibiza is altijd een goed idee!

Foto van Anthony DELANOIX van Unsplash
Foto van Anthony DELANOIX van Unsplash

Zoals het er nu naar uit ziet mogen wij weer naar Spanje en dus naar Ibiza, fijn! Hier keken wij lang naar uit natuurlijk, wel is het fijn alvorens we vertrekken naar Ibiza om goed op de hoogte te zijn aan welke eisen we moeten voldoen. Zodat je goed voorbereid bent en zonder zorgen aan je zon overgoten vakantie kunt genieten: la vida loca.

Nieuwe maatregelen

Op Ibiza corona is nog niet de wereld uit en daarom is het fijn om op de hoogte te zijn welke documenten je bij je dient te hebben alvorens je het vliegtuig in mag. Achterblijven op het vliegveld is ook zowat. Om te beginnen is het handig om je coronapaspoort/vaccinatiebewijs, herstelbewijs te hebben, anders mag je Ibiza niet in. Ook is het van belang om een gezondheidsverklaring geprint bij je te hebben. Vergeet deze niet binnen 48 uur in te vullen.

Overige maatregelen

Fijn dat Ibiza aan het versoepelen is maar gelden er nog wel wat strengere regels ten opzichte van Nederland. Iedereen boven de zes jaar dient nog een mondkapje te dragen waar de 1,5 niet gewaarborgd kan worden en anders is de anderhalve meter nog van toepassing. Wel kun weer deels al genieten van het nachtleven op Ibiza en is ook e QR-code niet meer verplicht.Wel zijn er nog paar bekeringen tot het nachtleven maar dat nemen we dan maar voor lief toch? Er is momenteel 60% toegestaan aan capaciteit, ook bij culturele evenementen kunnen er maar 500 mensen binnen zijn en maximaal 2500 mensen buiten. Daarnaast sluit alles op het strand om 22:00 uur, wel kun je genieten van een romantisch etentje met een prachtige zonsondergang. Dat maakt gelukkig al veel goed.

Weekendje naar Ibiza

Tuurlijk is er genoeg te bezoeken op Ibiza, zelfs wanneer je alleen een aantal daagjes op het zonnige eiland verblijft. Weekend Ibiza heeft een leuk idee wat je kunt doen tijdens een kort verblijf. Je zou bijvoorbeeld je twee dagen kunnen opsplitsen met de volgende activiteiten. De eerste dag kun je Ibiza stad, Las Salinas en de clubs bezoeken. De tweede dag kun je Las Dalias, Formentera en Benirras bezoeken. Kortom: Het is jouw feestje en er is genoeg te zien en te beleven op Ibiza.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*