Een kattenluik met chip

Veel katten vinden de buitenwereld interessant. Ze spelen in de tuin, gaan op zoek naar andere katten uit de buurt en liggen graag te slapen in de zon. Kattenluiken zijn een makkelijke manier om je kat zelf naar binnen en naar buiten te laten lopen. Helaas zit er ook een mindere kant aan een kattenluik; er kunnen ook andere katten doorheen. Het voerbakje van de kat kan ineens leeg zijn of er is ineens aan het gordijn gekrabd. Je wilt dus liever niet dat andere katten door het luikje van jouw kat komen. Hier is een speciaal kattenluik voor gemaakt, namelijk een kattenluik chip.

Alleen jouw kat kan naar binnen

De meeste katten in Nederland zijn gechipt. Wanneer de kat nog niet is gechipt, kan dit worden gedaan bij de dierenarts. Op deze chip staan de standaard gegevens van jouw kat. Daarnaast is hij door deze chip ook beter vindbaar. Het kattenluik met chip werkt op deze microchip van je kat. Door deze chip in het kattenluik te programmeren, herkent het kattenluik jouw kat en zal hij automatisch open gaan. Hierdoor heeft alleen jouw kat toegang tot de woning. Een kat zonder de juiste microchip kan het luik dus niet openen. Het luik voorkomt dus dat andere katten en dieren via hetzelfde luik naar binnen komen.

Kattenluik installeren

Kattenluiken met chips zijn vaak makkelijk te installeren. Ten eerste is het bij kattenluiken op netstroom belangrijk om het kattenluik te plaatsen op een plek waar een stopcontact in de buurt is. Wanneer het kattenluik geplaatst is, kan deze geprogrammeerd worden. Vaak hoeft hierbij de kat alleen even zijn hoofd door het luik te steken. Het luik herkent dan de chip en slaat de gegevens op. Wanneer dit is gedaan, kan de kat het kattenluik gebruiken wanneer hij wil. Fijn voor zowel jouw kat en jijzelf!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*