Duurzame meubeltrends die nooit uit de mode gaan

Duurzaamheid is hip and happening. We houden tegenwoordig bij elke aankoop die we doen en elke vakantie die we plannen rekening met het milieu. Maar wist je dat je ook met de inrichting van je woonkamer een duurzame keuze kunt maken? Dat doe je door te kiezen voor natuurlijke producten zoals hout, en in het bijzonder hout dat een duurzame oorsprong heeft. Dat maakt mangohout een goede keuze. Deze houtsoort is mooi, sterk en duurzaam, en heeft dus alles in huis om je interieur een opkikker te geven. In dit artikel zetten we mangohout in de spotlights en vertellen we je wat deze houtsoort zo duurzaam maakt.

Mango’s en mangobomen

De afkomst van deze houtsoort is niet moeilijk te raden: mangohout komt van de mangoboom, die gekweekt wordt voor de mangoteelt. De meeste mangoplantages vind je in India, maar de boomsoort is tegenwoordig ook in Spanje, Australië en andere warme landen terug te vinden. Een mangoboom groeit razendsnel. Binnen vijftien jaar kan hij zijn volwassen lengte bereiken. Nadat hij volgroeit is, zal de mangoboom steeds minder vruchten produceren. De mangoboer laat de oude bomen dus steeds kappen om plaats te maken voor jongere, productievere exemplaren. En het hout? Dat gaat naar de meubelfabriek.

Hout met een exotisch tintje

Mangohout is dus een echte hardhoutsoort, maar ook duurzaam. Er hoeft geen oerwoud te worden gekapt voor jouw salontafel van mangohout. Naast duurzaam is mangohout een echte blikvanger. Het hout heeft een duidelijke nerf en mooie kleurschakeringen, wat ervoor zorgt dat geen twee planken er hetzelfde uitzien. Dat heeft unieke meubelen tot gevolg. Je kunt er van alles van laten maken, van boekenkasten tot dressoirs en eettafels. Mangohouten meubelen hebben een warme, exotische uitstraling die het in elk interieur goed doet.

Gezellig rond de eettafel

Wanneer je op zoek bent naar een mooie eettafel die echt opvalt, kun je met mangohout dus goed uit de voeten. Extra gezellig dineren? Maak je mangohouten eettafel rond. Aan zo’n eettafel kun je veel gasten ontvangen, meer dan aan een vierkante tafel met dezelfde afmetingen. Door ook andere duurzame meubelen van mangohout in huis te halen, zoals een salontafel of een TV-meubel, maak je van je interieur een mooie eenheid. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*