Drie tips voor het kopen van een nieuwe salon

Een salon kopen doe je niet vaak. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over de salon. Past een hoeksalon in de woonruimte? Hoeveel zitplekken wil je graag hebben? Welke stijl en kleur past bij mij? Dit zijn allemaal dingen die je jezelf moet afvragen voordat je een nieuwe salon aan gaat aanschaffen. Hieronder vind je enkele tips om een salon te kiezen die het beste bij je past.

Afmeting

Ten eerste is de afmeting van de salon heel erg belangrijk. In een ruime woonkamer is ruimte voor een royale hoeksalon, terwijl een kleinere salon veel beter tot zijn recht komt in een kleinere woonruimte. Zoek de juiste balans. Kijk dus bij het aanschaffen van een salon niet alleen naar de afmeting van de salon maar ook van de woonruimte. Wanneer je in een kleine woonruimte en te grote salon plaats, lijkt de ruimte al snel te vol. Gouden tip! Zet met schilders tape de lijnen uit op de grond. Dan weet je precies hoe groot de salon is in jouw woonruimte!

Vorm

Vind je het heerlijk om vanaf de salon tv te kijken of zit je liever dichter bij de openhaard? Bedenk waar je de salon wilt plaatsen en welke zichtlijnen hierbij komen kijken. Aan de hand van de zichtlijnen bepaal je de plek van de salon en ontdek je welke afmeting en modellen wel of niet geschikt zijn voor jouw interieur. Houd ook rekening met de deuren en looproutes in de woonruimte. Wanneer je een salon vlak bij een deur zet, komt er in de winter steeds een koude lucht voorbij bijvoorbeeld. Houd er ook rekening mee dat bijvoorbeeld tuindeuren in de zomer gewoon open moeten kunnen.

Zittingen

Hoeveel zitplaatsen wil je graag op de salon? Heb je nog jonge kinderen of zijn ze ondertussen al puber? Of misschien ga je net samenwonen en heb je nog helemaal geen kinderen. Houd dus rekening met de gezinssamenstelling. Is de salon het enige zitmeubel of wil je er nog een mooie fauteuil bij plaatsen?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*