Dit zijn de 4 manieren waarop architecten een interieur er nog strakker uit laten zien

Woman sitting at desk and working on a interior design project

Wanneer jij een bepaalde visie in gedachten hebt, wil je vanzelfsprekend dat dit ook uitgevoerd kan worden. Een strakke, moderne stijl kan zo’n speciaal beeld zijn dat je voor ogen hebt voor je huis en interieur. Het is in ieder geval helemaal on trend en ook  architecten hebben regelmatig de voorkeur om een strak interieur in hun designs op te nemen. Maar hoe laten ze een interieur er nog strakker uitzien? In deze blog bespreken we de vier verschillende methoden waarmee architecten dit voor elkaar krijgen. Deze tips kun jij ook toepassen op je eigen woning.

Het gebruik van aluminium om puntjes op de i te zetten

In de eerste plaats kiezen veel architecten ervoor om aluminium te gebruiken voor het creëren van een interieur dat meer strak aanvoelt. Dit heeft meerdere redenen. Als eerste is het gladde, ietwat glanzende materiaal perfect voor het creëren van een strakke, moderne stijl. Met name aluminium binnendeuren of aluminium kozijnen zijn hier een goed voorbeeld van. Verder staat aluminium bekend als een minimalistisch materiaal, waardoor je ook met behulp van bijvoorbeeld een elementengevel van aluminium ervoor zorgt dat ook de buitenkant van de woning een update krijgt. Doordat het een licht en ijzersterk materiaal ik, kunnen kozijnen en sponningen smaller en het glas juist groter worden uitgevoerd. En dat brengt ons meteen naar punt 2.

Veel lichtinval

Een andere manier om een interieur er strakker uit laten zien, is door te zorgen voor veel lichtinval. Hierbij kan gedacht worden aan het toevoegen van extra aluminum ramen, maar ook aan het creëren van meer natuurlijke verlichting. Dit kan door middel van reflecterende oppervlakken, zoals glas of spiegels en het gebruik van lichte kleuren.  Lichtinval kan ook een kamer er veel ruimtelijker uit laten zien. Kortom; als je interieur strakker wil maken, zorg er dan voor dat je genoeg lichtinval hebt.

Wanddecoratie op ooghoogte plaatsen

De derde manier waarop architecten een interieur er strakker uit laten zien, is door wanddecoratie op ooghoogte te plaatsen. Vaak wordt deze decoratie met duidelijke lijnen en patronen toegevoegd aan de muren. Dit kan een geruststellende kwaliteit aan het interieur geven en het oogt ook erg strak. 

Rechte lijnen in elke ruimte

De laatste methode waarmee architecten een interieur er strakker uit laten zien, is het gebruik van rechte lijnen in elke ruimte. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat alle randen en hoeken aanzienlijk scherp moeten zijn. Ook kun je er voor kiezen om meubels en andere elementen met strakke lijnen in plaats van ronde vormen toe te voegen, waardoor de ruimte er weer net wat strakker uit gaat zien. Dit is dan ook zeker een methode die het overwegen waard is.

Door deze tips in gedachten te houden, kun je met de juiste kennis het meeste uit een strak interieur halen. Met deze technieken kan elke architect zorgen dat de visies die hij/zij in gedachten had, ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. En dit kun je dus ook toepassen op jouw Z eigen woning. Wij wensen je alvast veel succes met dit project.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*