Dit is de ultieme slaapkamer

Er zijn tal van factoren die meespelen als het om een goede nachtrust gaat. En hoe je slaapkamer eruit ziet en ‘voelt’ speelt ook zeker mee! Wij hebben een aantal tips hoe je de ultieme slaapkamer maakt voor jezelf. En dan nog even zorgen dat je zelf geen stress hebt, en je gaat zeker weten een heerlijk rustige nacht tegemoet!

Rustige kleuren

Beginnen bij het begin. En dat betekent kijken naar welke kleuren je gaat gebruiken in je slaapkamer. Er zijn een aantal kleuren die je beter kunt vermijden! Ga niet voor rood of andere felle kleuren. Hierdoor word je brein juist aangewakkerd, terwijl het moet gaan slapen. Denk eerder in de hoek van rustige tinten, bijvoorbeeld lichtroze, lichtblauw, olijfgroen. Mocht je toch wat felle kleuren in de slaapkamer willen, breng dan alleen die felle kleuren aan in de accessoires zodat het niet overheerst.

Verlichting

Ook speelt verlichting een belangrijke rol in de slaapkamer. Je moet goed licht hebben overdag als je je omkleedt, maar ’s avonds moet het juist gedimd zijn om in een sleepy modus te komen. Wissel dus af met verlichting. Zorg voor een goede lamp aan het plafond. Ben je iemand die ’s avonds graag een boek leest? Zorg dan voor een heldere leeslamp naast je bed.

Het bed

Het bed is natuurlijk het belangrijkst in je slaapkamer. Dat is de plek waar je tot rust zal komen. Natuurlijk zorg je voor een bed waar je comfortabel in kunt liggen. En heb je er weleens aan gedacht dat artikelen voor je bed ook een rol spelen bij een goede nachtrust? Hoe zachter en fijner je dekbed of hoeslaken aanvoelt, hoe lekkerder je zult slapen.

Je kunt je slaapkamer vervolgens afmaken met accessoires, zorg er alleen voor dat het er niet te veel zijn. Hoe leuk het misschien ook is om alles vol te zetten, het leidt vooral af! Zo zorg je ervoor dat je goed slaapt en goed blijft slapen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*