De voordelen van een smart home

Het huis van de toekomst wordt ook wel een smart home genoemd. Het lijkt alsof er nog vele jaren voor ons liggen. Niets is minder waar, aangezien een smart home al een realiteit is.

Dit komt mede door de ontwikkeling van draadloze communicatie. Dit heeft een groot verschil gemaakt in ons leven. Niet alleen dat veel mensen geen dag zonder smartphone kunnen, het verscheen ook thuis. Ten eerste in de vorm van Wi-Fi, waarmee u draadloos internet kunt gebruiken vanaf uw smartphone, tablet, laptop of computer. Bij een smarthome zijn echter veel meer apparaten op het netwerk aangesloten. Wat heeft dit voor zin?

Wat is een smart home?

Allereerst een nadere toelichting op het smarthome-concept. In een smarthome zijn allerlei apparaten en apparaten met elkaar verbonden. Voorbeelden zijn televisies, computers, gameconsoles, audiosystemen, huishoudelijke apparaten, verlichting, airconditioning, verwarming, beveiligingssystemen en rookmelder. Alles kan overal in huis via het netwerk worden bediend, maar ook op afstand via een smartphone, tablet of computer. Het geeft je altijd en overal volledige controle over je huis.

Een smart home biedt veiligheid

Het is altijd een vervelend gevoel om de deur uit te gaan als je op vakantie. Veel mensen zijn bang voor inbraak tijdens hun vakantie. Een smart home maakt het mogelijk om uw huis zo bevolkt te maken alsof u thuis was. Bijvoorbeeld doordat de lichten ’s nachts aangaan en de luiken dicht zijn. Bovendien kun je je huis ook op afstand in de gaten houden met camera’s en beveiligingssystemen. Zo is het mogelijk om een ​​waarschuwing te krijgen bij ongewenste inbraak of rook.

Slimme woning is comfort

Op weg naar je werk realiseer je je ineens dat je bent vergeten het zonnescherm te laten zakken en dat er veel zon is die dag. Gelukkig is dit geen probleem als je een slim zonnescherm, zoals een Somfy zonnescherm, hebt. Deze kun je namelijk op afstand laten zakken.

Slimme woning is een energiezuinige woning

Je kunt ook een slimme thermostaat kopen. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om uw verwarming op afstand te bedienen. Handmatig of door hem zo in te stellen dat de verwarming automatisch aangaat als je een paar kilometer van huis bent. Sommige slimme thermostaten zijn zelflerend. Het apparaat controleert het vertrek- en retourschema en stelt na verloop van tijd automatisch de juiste temperatuur voor u op het juiste moment in. Zo voorkom je onnodige opwarming als er niemand thuis is en bespaar je snel met een lager energieverbruik. Het huis van de toekomst is tenslotte een energieneutraal huis!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*