De salon- of eettafel: het centrale punt in de ruimte

Als wij je vragen welk meubel je het meest gebruikt, kun je bijna niet anders antwoorden dan de tafel. Aan een tafel doe je vrijwel alles: ontbijten, lunchen, dineren, werken, met familie en vrienden afspreken, een kaartje schrijven, knutselen met de kinderen en ga zo maar door. Een tafel, zowel de salontafel als de eettafel, vormt letterlijk en figuurlijk het centrale punt in de ruimte, en is daarom onmisbaar. Omdat het het centrale punt vormt wil je niet zomaar een tafel aanschaffen, maar eentje die echt bij jou en je interieur past. Tafels zijn er immers in alle soorten en maten. Ga je bijvoorbeeld voor een rechthoekige tafel van metaal of voor een houten ronde eettafel? In dit artikel zoomen we in op de mangohouten tafel, een trend die al een tijdje de woonwinkels vult en voorlopig nog wel even blijft. Waarom? We vertellen het in dit blog.

Je ecologische voetafdruk verkleinen

Telt duurzaamheid zwaar mee in jouw keuzes? Dan wil je natuurlijk ook dat het centrale punt in de ruimte, de tafel, zo duurzaam mogelijk is. In dat geval is mangohout een goede keuze. Mangohout is namelijk een restproduct en dus enorm duurzaam. De mangoboom wordt niet geplant vanwege het hout, maar vanwege de rood-geel gekleurde vrucht. Wanneer de boom niet genoeg mango’s produceert is hij voor de boer economisch gezien niet interessant en dus wordt hij gekapt. Het hout gaat vervolgens naar de meubelindustrie waar het als het ware een tweede leven krijgt. De robuuste planken worden voor allerlei meubels gebruikt, zo ook salontafels en eettafels. Wil je dus je steentje bijdragen aan de klimaatcrisis en je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden? Dan passen mango hout meubels helemaal in jouw straatje.

Tropische verschijning

Naast het feit dat mangohout dus duurzaam is, is het het ook een echte sfeermaker. Mangobomen groeien alleen in een tropisch klimaat en dat zie je terug in het hout. Het hout heeft namelijk een tropisch – met andere woorden: warm – tintje. Daarbij kenmerken de planken zich door de verschillende kleurschakeringen. Geen meubel is dus hetzelfde. Door voor een warm mangohouten meubel te kiezen als centraal punt in de ruimte breng je in een handomdraai een flinke dosis sfeer in huis. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*