De perfecte overkapping: 3 opties

De perfecte overkapping: 3 opties

Een overkapping is een echte must. Als je een tuin hebt wil je hier zo veel mogelijk van kunnen genieten. Met ons wisselvallige weer moet je tuin dus klaar zijn voor bakken met regen en heftige hittegolven. Een overkapping biedt de oplossing.

Overkapping van glas

De eerste optie is een glazen overkapping. Deze is zeer geschikt om tegen het huis aan te plaatsen omdat het door het glas geen licht tegenhoudt in de woning. Met een overkapping tegen je woning aan kun je meteen, vanuit huis, droog je terras op lopen. Daarnaast kun je deze overkapping helemaal afmaken met glazen schuifwanden en onderzonwering. Door de glazen schuifwanden wordt je overkapping enorm veelzijdig. Schuif alles dicht en je hebt een tuinkamer, schuif alles open en je hebt een echte buitenruimte. Met de onderzonwering houd je de zon weg en heb je ook een fijne schaduwplek. Doordat je de onderzonwering kunt uitklappen of inklappen kun je zelf kiezen of je meer licht wil doorlaten of in de schaduw wil zitten. Dit is misschien wel de meest veelzijdige optie.

Een houten overkapping

Een echte klassieker. Deze wordt veel gekozen omdat het redelijk eenvoudig en voordelig te plaatsen is. Wel is deze minder geschikt om tegen je woning aan te plaatsen omdat het licht tegenhoudt waardoor het snel donker kan worden in huis. Als je tuin groot genoeg is, is dit geen probleem, dan plaats je hem aan de andere kant van de tuin. Het grootste voordeel van deze overkapping is dus het gemak en de prijs. Ook deze overkapping zou je af kunnen maken met glazen schuifdeuren om er een veelzijdig tuinhuisje van te maken.

Pergola

Misschien een gekke toevoeging aan dit rijtje, omdat de pergola niet echt een overkapping is. Je kunt namelijk bij een flinke stortbui niet droog zitten onder een pergola. Maar voor de esthetische factor kan het zeker een perfecte overkapping zijn voor sommige mensen. Pergola’s kunnen erg mooi zijn. Je kunt er zelfs een mooie klimplant tegenop laten klimmen. Een met mooie bloesems of iets fruitigs. Perfect voor de warmere maanden van het jaar.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*