De Indiase vlag en de vlag van het Verenigd Koninkrijk

De vlag van het Verenigd Koninkrijk is algemeen bekend als de Union Jack of Union Flag. Het is een maritieme vlag van Groot-Brittannië die vroeger het Koninkrijk Groot-Brittannië en later het Britse rijk vertegenwoordigde. De Union Jack is een combinatie van drie vlaggen: het rode kruis van Saint George die Engeland vertegenwoordigt, evenals de witte saltire van Saint Andrew voor Schotland en de rode saltire van Saint Patrick om Ierland te vertegenwoordigen. St. George is de patroonheilige van Engeland. St. Andrew daarentegen is de patroonheilige van Schotland en St. Patrick wordt beschouwd als de nationale heilige van Ierland, hoewel hij nooit echt heilig is verklaard. De kruisen zijn allemaal respectievelijk in rood en wit en blauw. Je kunt de vlag van het Verenigd Koninkrijk van vlaggen.com eens bekijken..

Indiase vlag

De Indiase vlag werd in zijn huidige vorm aangenomen tijdens een ad-hoc vergadering van het grondwetgevende assemblage op 22 juli 1947. Deze werd een paar dagen voor de onafhankelijkheid van India van de Britten op 15 augustus aangenomen toen het de officiële vlag werd van de Unie van India. De eerste versie van de moderne Indiase vlag is ontworpen door Pingali Venkayya en werd gepresenteerd aan Sardar Vallabhbhai Patel, die hem samen met Mahatma Gandhi componeerde. Mensen wapperden in die tijd verschillende soorten vlaggen aan hun huizen of winkels, zoals saffraan en groene vlaggen die respectievelijk het hindoeïsme of moslims vertegenwoordigen. Ze hadden ook witte vlaggen die de vredeshandhaving bewegingen tijdens de Britse Raj vertegenwoordigden, evenals driekleurige vlaggen die de eenheid vertegenwoordigen tussen drie religies die in India leven, namelijk het hindoeïsme, de islam en het christendom.

Wie is Pingali Venkayya?

Pingali Venkayya was zowel een vrijheidsstrijder als een wever en een groot voorstander van het gebruik van charka als instrument voor economische onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. Hij ontwierp de eerste nationale vlag van India in 1921. Hij behoorde tot de Congrespartij en was lid van verschillende commissies in de aanloop naar de onafhankelijkheid, waaronder lid van de grondwetgevende vergadering die de grondwet van India opstelde na de Indiase onafhankelijkheid in 1947. Later diende hij als een parlementslid.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*