De beste vloeropties voor badkamers

Als het gaat om het kiezen van vloeren voor een badkamer, richten de meeste huiseigenaren zich op het vinden van een aantrekkelijk, duurzaam materiaal dat bij hun stijl past. Maar er is één groot verschil tussen badkamervloeren en de vloeren van andere kamers: de vloer moet waterdicht zijn. En het kiezen van een vloer die aan die behoefte voldoet, moet prioriteit nummer één zijn. Hier zijn enkele opties waar je uit kunt kiezen!

Porselein en keramische tegels

Er is een reden waarom porseleinen en keramische vloertegels klassieke keuzes zijn voor de badkamer. Ze zijn niet alleen waterdicht, maar ze zijn ook relatief goedkoop en kunnen het uiterlijk van duurdere materialen zoals natuursteen of hout nabootsen.

Qua stijlen worden porselein en keramiek aangeboden in een eindeloze reeks maten, vormen, texturen en kleuren, dus jouw ontwerpkeuzes zijn praktisch onbeperkt. Kijk voor inspiratie eens op ceramicavloeren.nl!

Natuurlijk is er ook een nadeel, en dat is dat beide soorten koud aanvoelen. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen met vloerverwarming, waar deze tegels vatbaar voor zijn. Hiernaast kunnen ze ook glad zijn, dus kies een tegel met een gestructureerd oppervlak.

Natuursteen

Duurzaam en mooi natuursteen straalt altijd luxe uit, maar het is prijzig en niet helemaal waterdicht. Als je natuursteen kunt veroorloven en het niet erg vindt om de vloer af en toe te renoveren en verzegelen, is dit zeker een manier om de waarde van jouw huis te verhogen.

De nadelen zijn gelijk aan die van porseleinen en keramische tegels, en dus makkelijk op te lossen!

Vinyl

Het afgelopen decennium is vinyl enorm populair geworden als materiaal voor badkamervloeren. Het is namelijk waterbestendig, redelijk geprijsd en gemakkelijk te installeren. Dit heeft geresulteerd in een overvloed aan stijlen en ontwerpen die de markt overspoelen. Het materiaal wordt geleverd als platen, planken of tegels, waarbij platen de beste optie zijn voor badkamers omdat de installatie vrijwel naadloos is, waardoor het waterdicht is.

Hoewel vinyl extreem duurzaam is, kunnen er na verloop van tijd gaten of krullen ontstaan. Vinyl kan ook moeilijk te repareren zijn als het wordt beschadigd door een scherp voorwerp. En omdat het materiaal zo goed geprijsd is, zal het niet zo veel doen voor de inruilwaarde van jouw huis als duurdere materialen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*