Damwandplaten worden alsmaar populairder

Voor een mooi en stijlvol dak, kies je voor het gebruik van een damwandplaat. Deze platen zijn financieel aantrekkelijk en daarbij gaan ze ook nog eens lang mee. Wil jij weten wat de voordelen zijn van damwandplaten en waarom dit de ideale keuze is voor het dak van je huis, kantoorpand, garage, boerderij of schuur? Dat lees je in dit artikel.

Waterdicht
Damwandplaten worden door de jaren heen steeds populairder, maar wat zijn het eigenlijk? Je hebt vast wel eens gehoord van dakpanplaten. Dit zijn platen die voorgeproduceerd worden in de fabriek. Deze platen kun je op het dak schroeven en dit wordt gezien als een aantrekkelijke optie die zeer eenvoudig is en lichtgewicht. Damwandplaten verschillen eigenlijk weinig van dakpanplaten. Het zijn geprofileerde stalen platen die verkrijgbaar zijn in allerlei maten en kleuren. Handelsonderneming van Viegen biedt bijvoorbeeld een mooi assortiment aan damwandplaten. Het verschil tussen damwandplaten en dakpanplaten, is dat damwandplaten precies andersom liggen. Het profiel ligt namelijk niet aan de bovenkant, maar aan de onderkant. De reden hierachter is dat deze constructie volledig al het water kan tegenhouden. Dit zorgt ervoor dat damwandplaten voor 100 procent waterdicht zijn.

Damwandplaten zelf monteren
De damwandplaten hebben het voordeel dat ze eenvoudig zelf te monteren zijn. Het is daarbij wel belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Ten eerste wil je natuurlijk niet dat er alsnog vocht binnenkomt. Om dit te voorkomen is het handig om eerst onderfolie te plaatsen. Condensvorming wordt hierdoor volledig afgeremd en dit is natuurlijk wat je wilt. Nadat je dit hebt gedaan dien je de eerste plaat zeer zorgvuldig en waterpas neer te leggen. Als de eerste plaat niet goed gaat, dan ontstaat er een scheef resultaat en dit is natuurlijk niet wat je wilt. Denk bij het aanschroeven van de platen erom dat je de platen goed vastschroeft, zodat de plaat stevig vast zit.

Meer voordelen
Damwandplaten zijn niet alleen eenvoudig te monteren, financieel aantrekkelijk en hebben een lange levensduur, ze zijn ook nog eens zeer goed bestemd tegen weersomstandigheden. Denk hierbij aan hitte en vorst bijvoorbeeld. Tevens worden de damwandplaten gezien als zelfreinigend en ontstaat er geen mos op de platen, zoals dit bij reguliere dakpannen wel kan voorkomen. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*