Dagelijks onderhoud van het gazon

De tuinslang en een robot grasmaaier zijn de belangrijkste gereedschappen om het gazon in een goede conditie te houden. Daarmee kun je de bodem vochtig houden en het gras op de juiste lengte laten knippen. Natuurlijk moet je in de loop van het seizoen ook nog wel wat andere werkzaamheden uitvoeren. Zoals het verwijderen van onkruid en mos aan het begin van het jaar. Ook is het belangrijk om het gras tijdig van voldoende voeding te voorzien. Door onderzoek te laten doen naar de zuurgraad van je bodem kun je achterhalen of het nodig is om ter aanvulling kalk te strooien.

Wat is de beste tuinslang?

De beste tuinslang voor een tuin is de slang waarmee je in alle hoekjes en gaatjes water kunt geven. Als je de auto met de tuinslang wilt wassen, moet de slang ook daarvoor voldoende lengte hebben. Het wordt afgeraden om een veel te lange tuinslang aan te schaffen. Zo’n lange slang heeft een enorm gewicht, dat je door de tuin moet meeslepen. Dit kan worden voorkomen door een tuinslang op een slangenwagen te kopen. Let bij de aanschaf van de slang ook op de doorsnede. Die moet geschikt zijn om er de hulpstukken voor het sproeien op aan te sluiten.

Een robot grasmaaier kopen

Het is goed om advies te vragen bij het kopen van een robot grasmaaier. Dit zijn kostbare apparaten, waarbij het van belang is dat ze voldoende capaciteit hebben om jouw gazon te maaien. Een robot grasmaaier bestaat uit de maairobot, een oplaadstation en lijnen om de omtrek van je gazon te markeren. Als je de robot grasmaaier goed hebt geïnstalleerd zal hij het gazon tot aan de randen maaien. Obstakels, zoals bomen en borders die in het gazon staan, worden netjes ontweken. Dat klinkt perfect als je het aan mij vraagt!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*