Beter steigerhout of Douglas hout gebruiken?

De meeste mensen hebben moeite met het kiezen tussen steigerhout en Douglas hout. Beide houtsoorten zijn tegenwoordig helemaal in trend en zijn breed toepasbaar. Je kunt ze voor diverse bouwprojecten gebruiken en het is handig om te weten wat nu precies het verschil is tussen deze twee houtsoorten. Zo is steigerhout al jaren heel populair in de meubelbranche en er werd verwacht dat deze populariteit snel over zal gaan. Maar steigerhout is vandaag de dag nog steeds erg populair. Douglas hout is pas van de laatste jaren en maakt een opmars en vind je terug in steeds meer Nederlandse tuinen.

Steigerhout of beter Douglas hout?

Kijk je naar het gebruik van hout in de buitenlucht dan scoort Douglas hout net even wat beter dan steigerhout. Je kunt namelijk Douglas hout heel eenvoudig gebruiken in de buitenlucht zonder het te laten behandelen. Dan nog heeft het een levensduur van 10 tot 15 jaar. Let wel op als je het niet behandelt dat het op den duur gaat vergrijzen. Overigens heeft dit geen effect op de kwaliteit van dit houtsoort. Wil je dat Douglas hout niet gaat vergrijzen dan moet je het alsnog laten behandelen. Wil je steigerhout buiten gebruiken dan moet je het altijd laten behandelen. Is het eenmaal behandeld dan is ook steigerhout goed bestand tegen allerlei weersinvloeden.

Steigerhout is geen aparte houtsoort

Steigerhout is overigens geen aparte houtsoort, maar vurenhout. En dit hout komt van de fijnspar en kan gezien worden als één van de meest populairste en meest gebruikte houtsoorten van Nederland. Steigerhout, de naam zegt het al, wordt veel gebruikt in de bouw bij steigers. Dit hout heeft lange vezels en is daardoor heel geschikt als steiger. Jaren geleden werd het trendy en hip om steigerhout te laten schuren en te gebruiken voor meubels in huis. Daarnaast kwamen er ook meubels op de markt van ongebruikt en nieuw steigerhout.

Dit zijn de verschillen tussen steigerhout en Douglas hout

Je vindt een aantal verschillen tussen steigerhout en douglas hout. Ten eerste is steigerhout een stuk goedkoper dan Douglas hout. Daarnaast moet je steigerhout behandelen als je het gaat gebruiken voor tuinmeubelen. Bij Douglas hout kan je dit onbehandeld laten. Steigerhout is lichter dan Douglas hout en wordt vaak behandeld in diverse kleuren. Laat je steigerhout onbehandeld dan vergeelt het en vervolgens zal het vergrijzen. De kleur van Douglas hout is oranje bruin en gebruik je dit hout buiten dan zal het eerst donkerder van kleur worden en daarna op een natuurlijke manier vergrijzen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*