Bescherm je vloer én jezelf met een vloerplaat voor je kachel

Wanneer je een houtkachel of een haard hebt doe je er verstandig aan om een vloerplaat kachel te gebruiken. Hiermee voorkom je niet alleen beschadiging aan je vloer door vonken en stukjes brandend hout. Je voorkomt ook dat vuurspetters gaan smeulen op de houten of pvc vloer en daardoor een brand kunnen veroorzaken. Een vloerplaat is dus een must voor bij elke kachel of haard.

Welk soort vloerplaten zijn er allemaal?

Elk interieur is natuurlijk anders. Dat betekent dat je niet zomaar een vloerplaat wilt neerleggen. Het moet passen bij jouw stijl. Gelukkig zijn vloerplaten tegenwoordig in verschillende materialen en vormen te krijgen.  Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een glazen vloerplaat. Het voordeel hiervan is dat de vloer eronder zichtbaar blijft. Dit glas is dik, hittebestendig en extra goed gehard. Daarnaast zijn er ook stalen vloerplaten, dit oogt modern en strak. Het nadeel ten opzichte van glas is echter dat er soms krasjes op zichtbaar kunnen zijn. Dan de vorm en de maat. De maat van de vloerplaat is afhankelijk van de grootte van de kachel. Daarnaast is de maat ook afhankelijk van de afstand die de kachel van de muur verwijderd is. Hoe verder de kachel van de muur staat, hoe groter de vloerplaat zal worden.

De installatie van een vloerplaat bij jouw kachel

Het installeren van een vloerplaat is ontzettend eenvoudig. Wanneer je een nieuwe kachel installeert, is het een kwestie van het eenvoudig plaatsen van eerst de vloerplaat en dan de kachel. Let hierbij goed op, plaats de kachel in één keer op de juiste plek zodat er geen krassen op de plaat komen. Bij een bestaande kachel moet er voorzichtiger te werk gegaan worden. Je kunt  met behulp van viltjes onder de poten van de kachel de vloerplaat onder de kachel schuiven. Soms kun je de kachel ook demonteren en dan de vloerplaat op de juiste plek leggen.

Waarom een wandplaat én een vloerplaat?

Je kunt er ook voor kiezen om naast een vloerplaat ook een wandplaat achter de kachel tegen de muur te plaatsen. Hiermee bescherm je ook de muur tegen hitte en rook die achter uit de kachel kunnen komen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*