Accessoires die sfeer toevoegen aan de woning

Sfeer is hetgeen dat elk persoon wil voor zijn of haar woning. Thuiskomen en zich fijn voelen in de omgeving. Dat is uiteindelijk de doelstelling bij het inrichten van een woonkamer en andere woonruimtes. Met meubels en kleuren kan je al veel sfeer toe voegen aan de woonruimtes, maar vergeet de accessoires niet. Accessoires en decoraties kunnen de meubelstukken nog mooier naar voren te laten komen. Hoe? Dat wordt verder in dit artikel besproken. 

Vergeet de verlichting niet!

Waarschijnlijk heb je wel aan de verlichting gedacht met een grote staande lamp of met spotjes, maar er zijn ook accessoires te krijgen die zorgen voor verlichting. Een leuk tafellampje om iets te lezen, een mooie kaars voor op de salontafel of bepaalde sfeerverlichting. De verlichting kan de sfeer van een woonruimte maken of kraken. Een overige tip is om gebruik te maken van dimmers voor de verlichting zodat je de sfeer kan veranderen. Daarnaast zijn geurkaarsen ook een mooie optie, want naast de verlichting kan de geur in een woonruimte ook de sfeer beïnvloeden. 

De persoonlijke touch is zeer belangrijk

Een huis echt jouw huis maken doe je door persoonlijke items toe te voegen aan het interieur. Persoonlijke items zorgen daarnaast ook voor sfeer en warmte in de woning. Een persoonlijke touch kan zitten in bepaalde items die je gekregen hebt van dierbaren of een souvenir van een reis of misschien een mooie foto van jou of een gebeurtenis. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden dat het zonde is om daar niet gebruik van te maken. 

Zoek je een mooie optie voor meer persoonlijkheid van de woonruimte? Dan is een fotocollage op de muur misschien wel iets voor jou. Meerdere foto’s laten terugkomen van gebeurtenissen en dierbaren op de muur kan voor een speels effect zorgen en echt iets zijn waar je graag naar toe kijkt. Een fotocollage kan je maken met de standaard vierkante of rechthoekige vormen, maar tegenwoordig zijn er ook veel meer opties. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het maken van een muurcirkel foto of kan je kiezen voor een hexagon foto maken. Door verschillende vormen te gebruiken zorg je ook dat jouw woonruimte minder saai wordt. 

Een beetje natuur is altijd goed 

Sfeer kan je creëren door groen en natuur toe te voegen. Dit kan je doen door een mooie bos bloemen in een vaas, maar een grote staande plant of een plant op de vensterbank is ook zeker een aanrader. Planten zorgen voor sfeer en zijn goed voor de luchtvochtigheid in de ruimte. Planten zorgen er voor dat de lucht wordt ververst en dat je minder snel een muffe omgeving hebt. 

Een spiegel toevoegen? 

Een spiegel is een accessoire of decoratieobject die verschillende positieve eigenschappen heeft. Natuurlijk kan je kijken naar jezelf en hoe je eruit ziet, maar een spiegel kan ook zorgen dat een ruimte groter lijkt en het kan met het frame iets extra’s toevoegen aan de sfeer van de woonruimte. Een mooie optie is ook meerdere spiegels aan te schaffen en te plaatsen op de muur. Een grote spiegel met verlichting is ook een leuke optie voor de hal bijvoorbeeld. 

Niet te veel! 

Accessoires zijn een mooie toevoeging aan het interieur, maar pas wel op met de hoeveelheid. Veel accessoires of decoratieobjecten kunnen namelijk zorgen voor een rommelige sfeer en dit is ook niet wat je wilt. Het liefste wil je een warme sfeer die ook rust uitstraalt als het nodig is.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*